Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > SIMONA CHIŢAN: „Pijamale”, cu bucluc
SIMONA CHIŢAN: „Pijamale”, cu bucluc

SIMONA CHIŢAN: „Pijamale”, cu bucluc

"Dacă aveţi chef să râdeţi cu poftă, nu aveţi decât să vă îmbrăcaţi cu «Pijamale» de la Metropolis."

O comedie pentru publicul larg, bulevardieră, care te face să râzi în hohote: „Pijamale”, de la Teatrul Metropolis. Un spectacol despre eternul război al sexelor, despre infidelitţi, decepţii, intrigi, farse pline de umor, răsturnări de situaţie şi quiproquouri, promisiuni care nu pot fi ţinute, într-o spumoasă şi savuroasă parodie a zilelor noastre. Reîntâlnim un Romeo Pop seducător, în rol de poliţist şmecher, cu ciorapi lungi şi pantaloni scurţi, o Monica Davidescu, doamnă distinsă şi cu fiţe, o Alexandra Velniciuc, menajeră cu picioare impecabile, foarte sexy, într-un şorţuleţ negru.

Hitul comicului de bulevard al anilor ’80, comedia „Pijamale”, de Mawby Green şi Ed Feilbert , este la bază o farsă franţuzească scrisă de Jean de Letraz – „Moumou”. Succesul spectacolului este longeviv, acesta jucându-se ani în şir la New York, Hollywood, Londra şi Paris. „Un comic spumos, o comedie plină de viaţă, nişte încurcături spectaculoase, nişte personaje hilare, totul strâns într-un spectacol cu ritm, aceasta este reţeta sigură a succesului”, spune regizorul Emanuel Pârvu. Şi-i dăm dreptate.

Adrian Titieni (nenorocit între nevastă şi potenţială amantă), Anca Sigartău (prinsă între bărbat, un delincvent pe post de majordom şi un amant visat), Silviu Biriş (în rol de homosexual care descoperă femeia şi este pătruns de plăcerea carnală dată de o iubită sau mai multe) – toţi actorii joacă şi se joacă într-un decor simplu, semnat de Bogdan Spătaru.

Situaţiile sunt hilare, şi când roata începe să se rostogolească nimeni nu mai poate da înapoi. Personajul Yvonne (Monica Davidescu) vrea să se răzbune fără să-l vrea pe soţ înapoi neapărat. Şantajul se mută în presă, că, deh, nu poate să lipsească o ţâră de scandal. Dar totul e bine când se termină cu bine.
 
După Shakespeare, după un „Hamlet” cerebral şi de profunzime, iată Teatrul Metropolis se deschide acum, cu această comedie uşoară, spre toate genurile, spre toate gusturile. Aşadar, dacă aveţi chef să râdeţi cu poftă, să vă spălaţi creierul, să vă deconectaţi de nebunia noastră cea de toate zilele, nu aveţi decât să vă îmbrăcaţi cu „Pijamale” de la Metropolis.