Cartea, care urmează să fie publicată în februarie de jurnalista de investigaţii de la Bloomberg, Emily Chang şi care se numeşte „Brotopia: Breaking the Boys' Club of Silicon Valley“, cu siguranţă va zgudui lumea IT din Sillicon Valley, notează Business Insider.

Chang a obţinut de la câțiva investitori și antreprenori mărturisiri despre partidele sexuale care încurajează relații deschise între mai mulţi parteneri în văzul tuturor, consumul de droguri cum ar fi MDMA, alias Molly, cu tablete  care sunt uneori în formă de logo-uri ale companiilor de tehnologie.

Chang mai spune că aceste orgii se ţin în mai multe locaţii: într-un conac luxos din San Francisco’s Pacific Heights, la o casă somptuoasă din Atherton sau Hillsborough. Uneori, participanții merg la  un castel din Napa Valley sau pe o plajă privată din Malibu, ajungând chiar şi în Ibiza pe un iaht luxos.

O femeie de afaceri i-a mărturisit jurnalistei lucruri şocante: „Dacă participaţi la aceste petreceri sexuale, să nu vă gândiţi vreodată la a fonda o companie sau la a căuta investitori pentru propriile afaceri. Acele uşi vi se vor închide, dar dacă nu participaţi, sunteţi exclus din selecta comunitate. Aşadar, eşti condamnată fie  pentru faptul că participi, fie că nu“.

Efectele misoginiste ale partidelor sexuale sunt doar o singură fațetă a cărții lui Chang, la care lucrează de doi ani.

Cartea "Brotopia" care dezvăluie despre toţi cei care promovează astfel de petreceri cu sex liber şi droguri, în Silicon Valley, vine ca o completare la mega-scandalul sexual de la Hollyood.

În ultimul an au fost expuse mai multe cazuri de hărțuire sexuală  şi abuzuri din partea unor companii de înaltă tehnologie, începând cu Susan Fowler care descrie situaţii de discriminare la locul de muncă și hărțuire în cadrul companiei Uber. Investitorii celebri, directori executivi…au fost, de asemenea, acuzați de hărţuire sexuală în 2017.

Cartea jurnalistei Emily Chang va fi lansată în februarie (se poate comanda şi online),  ori pe Vanity Fair începând cu 6 februarie, potrivit businessinsider.com

Citește și: