Un suporter al echipei germane FSV Mainz 05 a decis să-și anuleze abonamentul și să renunțe la obiceiul de-a merge pe stadion la partidele favoriților. Fanul le-a reproșat conducătorilor clubului din Bundesliga că au transferat prea mulți jucători de culoare, motiv pentru care el nu vrea să mai vadă partidele. Problema îl macină pe suporter de mai multă vreme, după cum el însuși a afirmat conform siteului oficial al celor de la Mainz.

„De luni bune nu mai reușesc să mă identific cu acest club. Am ajuns să trăiesc cu impresia că urmăresc un meci din cadrul Cupei Africii, nu din Bundesliga. Știu ce ar putea să urmeze, însă nu, nu sunt rasist. Totuși, este prea mult ce se întâmplă”, și-a explicat fanul gestul extrem la care a recurs.

Cei din conducerea lui Mainz au reacționat cu o ironie. Ei consideră că există o problemă pentru echipă în momentul în care un fan renunță la susținerea echipei. Nu este cazul aici, situația reprezentând un câștig.

„Se pare că nu fiecare anulare a unui abonament este un motiv de îngrijorare. De data aceasta suntem chiar ușurați”, au declarat oficialii.

În acest moment, după disputarea a 30 de etape din campionatul Germaniei, Mainz se află pe locul al 15-lea, cu un total de 31 de puncte. Echipa a fost înființată în anul 1905 și începând din 2009 – 2010 a jucat în Bundesliga fără să retrogradeze. Cei de la Mainz au jucat împotriva românilor de la Gaz Metan Mediaș, în sezonul 2011 – 2012, în turul al 3-lea preliminar al Ligii Europa. Ardelenii s-au calificat după o dublă dramatică. Scorul a fost egala, 1-1 și 1-1, iar medieșenii s-au impus la loviturile de departajare cu scorul de 4-3.

Pentru Mainz a jucat și Jurggen Klopp, în perioada 1990 – 2001. Celebrul antrenor al lui Liverpool a antrenat acest club în intervalul 2001 – 2008, timp în care a lucrat și cu Marius Niculae, legitimat în 2007 la această grupare.