"Salut abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 13, acesta a fost un pas bun. Am sfătuit Guvernul României ca, pentru a clarifica situaţia juridică şi a pune în acord hotărârile Curţii Constituţionale şi pentru a aplica hotărârile internaţionale, să acţioneze cu o maximă deschidere, astfel încât toţi cei care sunt interesaţi să se poată implica direct, să poată urmări ce se întâmplă, să poată vedea ce se face pentru a evita orice neînţelegeri, să nu se interpreteze că aceste lucruri ar slăbi lupta împotriva corupţiei", a spus Timmermans.

În ceea ce priveşte eliminarea MCV în 2019, acesta i-a spus lui Grindeanu ce doreşte Comisia Europeană: "Unde dorim să ajungem? Într-o situaţie în care lupta are atât de mult succes, încât se ajunge într-un punct ireversibil. Fără nicio legătură cu discuţiile politice, să fie clar că este o manifestare a poporului, Guvernului şi Parlamentului României, că se doreşte să se ajungă într-o situaţie de ireversibilitate şi cetăţenii României să fie siguri că ţara lor nu mai este în pericol de corupţie. Despre asta este MCV", a mai afirmat Timmermans.

Grindeanu i-a spus că toate modificările la codurile penale vor fi elaborate în Parlament "printr-o dezbatere cât mai largă, care să implice instituţii din România, ONG-uri, parlamentari". El a adăugat că a fost o întâlnire "extrem de constructivă, extrem de aplicată".