Evenimentul Zilei > International > Sfârșit tragic pentru un român de 28 de ani, în ”Pădurea blestemată” din Italia. O clipă de neatenție i-a fost fatală
Sfârșit tragic pentru un român de 28 de ani, în ”Pădurea blestemată” din Italia. O clipă de neatenție i-a fost fatală

Sfârșit tragic pentru un român de 28 de ani, în ”Pădurea blestemată” din Italia. O clipă de neatenție i-a fost fatală

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, care lucra în Italia, a murit în timp ce transporta copaci dintr-o pădure și a alunecat într-o râpă.

Sfârșit cumplit pentru Ionuț Berta, un român în vârstă de 28 de ani, care lucra în Italia. El locuia în provincia Sondrio şi era angajat al unei companii elvețiene. Lucra în pădurile Tesero, acolo unde s-a ocupat cu ridicarea copacilor căzuţi la pământ după furtuna Vaia. În timp ce-și desfășura activitatea, el s-a dezechilibrat, a alunecat pe o pantă, și s-a oprit într-un copac. Din nefericire, o creangă i-a intrat în abdomen, iar românul nu a mai supraviețuit, după cum anunță siteul stiridiaspora.ro.

Un moment de neatenție l-a costat viața

Ionuț Berta a căzut într-o zonă foarte greu accesibilă. Colegii său au dat alarma, iar medicii care au ajuns la locul accidentului nu au mai putut să facă nimic. L-au găsit pe român în stare de inconștiență și aproape fără suflare. La scurt timp, tânărul a decedat, conform sursei citate.

Trupul lui Ionuț Berta a fost recuperat şi transportat cu la elicopterul și transferat pe terenul de sport din Panchià. Nu este prima tragedie de acest gen petrecută în pădurea Trentino, un fel de ”Pădure blestemată”, acolo unde, în ultimii doi ani și jumătate au murit șase persoane. De asemenea, alți trei tăietori de lemne au murit în același timp în Tirolul de Sud.

Un excavatorist a fost omorât în timp ce se afla în utilaj

În România, la data de 8 iunie, un bărbat și-a pierdut viața după ce se afla într-un excavator peste care a căzut un copac. Evenimentul a avut loc într-o pădure din apropierea localității Cliț.

În sprijin au fost chemate și echipaje de la Detașamentul Zalău și SVSU Băbeni. Pompierii au încercat să salveze persoana rămasă prinsă în excavator și s-a intervenit cu utilajele de descarcerare. Victima a fost găsită cu mai multe leziuni incompatibile cu viața, provocate de copacul ce a căzut peste excavator.

Echipajele prezente la fața locului au anunțat decesul bărbatului, iar investigațiile continuă.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: