Evenimentul ZileiSocialCine i-a adus sfârșitul celui mai mare interlop din România? Pe lista „suspecților” se află trei nume grele

Cine i-a adus sfârșitul celui mai mare interlop din România? Pe lista „suspecților” se află trei nume grele

Cine i-a adus sfârșitul celui mai mare interlop din România? Pe lista „suspecților” se află trei nume grele
Perchezițiile efectuate de anchetatori acasă la Cosmin Mladin, un interlop periculos care făcea trafic cu țigări, sunt puse „în cârca” unor turnători, iar pe listă apar cel puţin trei nume.

Trei dube de mascaţi şi un procuror au descins joi după amiază la domiciliul lui Cosmin Mladin, despre care se spune că este cel mai mare traficant de ţigări din Arad, scrie Aradon.ro.

Potrivit surselor, anchetatorii ar fi mers la pont, iar pontul ar fi fost dat de unul dintre numele cunoscute care au picat în plasa procurorilor în ultima perioadă. Primul pe lista turnătorilor, care ar fi putut să îl dea în primire pe Mladin, este Alin Iovănuţ. Potrivit informaţiilor noastre, Iovănuţ şi Mladin ar fi fost prieteni şi chiar parteneri în traficul de ţigări de contrabandă.

Numai că, în urmă cu câteva luni, Iovănuţ i-ar fi „dat un tun” lui Mladin, lăsându-l fără câteva TIR-uri încărcate cu ţigări. De atunci, spun sursele noastre, relaţia celor doi s-a terminat, iar acum Iovănuţ este primul arătat cu degetul când vine vorba despre descinderile de joi, de pe strada Cocorilor. Mai ales dacă, în schimbul informaţiilor, ar putea beneficia de „clemenţă” din partea anchetatorilor.

Pe lista posibililor turnători mai apar două „nume grele”. Este vorba despre cei doi poliţişti prinşi în ultima perioadă cu ţigări de contrabandă, respectiv Cosmin Pană şi Sergiu Mârza.

Primul dintre ei, deşi a fost depistat în trafic cu o maşină plină de ţigări, a fost „albit” până la urmă de colegi, dar şi de procurorii care l-au anchetat, după ce a venit cu o explicaţie puerilă: a găsit ţigările pe câmp şi a vrut să le ducă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Poate că această explicaţie a fost „înghiţită” de anchetatori tocmai pentru că Pană cunoaşte traficul de ţigări din Arad, persoanele implicate şi banii care se învârt în jurul TIR-urilor ticsite cu tutun.

Mai mult, imediat după ce a fost reţinut, prin mediile interlope din Arad s-a tot vorbit despre faptul că Pană va „turna” pe oricine, doar ca să scape basma curată. Ce s-a întâmplat între timp? Pană a scăpat, cel puţin pentru moment, de probleme, în timp ce alţi traficanţi de ţigări au căzut.

Printre aceştia, un al doilea poliţist, Sergiu Mârza, care se află şi acum în arest preventiv. Şi aici apare un nou semn de întrebare. La fel ca şi colegul lui, Cosmin Pană, Mârza era „înfipt” bine în ceea ce înseamnă traficul de ţigări de contrabandă din Arad. Dacă procurorii „l-au strâns cu uşa” şi i-au promis un tratament „preferenţial” pe parcursul anchetei, există posibilitatea ca şi Mârza să fi „pus tunurile” pe Cosmin Mladin. Dacă noi ne tot punem întrebări, suntem aproape siguri că Mladin ştie exact de unde i se trag problemele.


Accesează: