Evenimentul Zilei > Justitie > EXPLOZIV! Serviciul de URMĂRIT judecătorii EXISTĂ. Este CONDUS de prietena CEA MAI BUNĂ a lui Kovesi
EXPLOZIV! Serviciul de URMĂRIT judecătorii EXISTĂ. Este CONDUS de prietena CEA MAI BUNĂ a lui Kovesi

EXPLOZIV! Serviciul de URMĂRIT judecătorii EXISTĂ. Este CONDUS de prietena CEA MAI BUNĂ a lui Kovesi

Cu toate că DNA şi Parchetul General se opun creării unei structuri speciale de investigare a magistraţilor, aceasta DEJA există şi e în subordinarea procuroarei Florentina Mirică, cea mai bună prietenă a Laurei Codruţa Kovesi. Prin această structură Laura Codruţa Kovesi controlează penal absolut toţi magistraţii din România.

“Crearea unei direcții specializate pentru cercetarea magistraților nu a fost justificată de apariția unei situații obiective ce ar necesita o schimbare de politică penală și nici nu a fost discutată în cadrul sistemului judiciar; o asemenea modificare ar restrânge aria de competență a DNA, în sensul că procurorii DNA nu vor mai putea investiga fapte de corupție săvârșite de magistrați“, a spus DNA, citat de Independenţa Justiţiei.

Şi totuşi realitatea este cu totul alta:"structura specializata de parchet care sa urmareasca magistrati – cu precadere judecatori -, fata de existenta careia se opun Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi, DEJA EXISTA si a fost creata de catre Laura Codruta Kovesi in cadrul DNA de la inceputul anului 2014".
Structura poarta numele de “Serviciul de combatere a coruptiei in justitie“, a fost infiintata prin Ordinul nr. 10 din 31 ianuarie 2014 si condus, prin delegare, de catre procuroarea Florentina Mirica, dezvăluie sursa menţionată.

"Florentina Mirica este prietena foarte buna cu Laura Codruta Kovesi, care i-a acoperit in decursul timpului toate abuzurile. Ca dovada, in actiunea disciplinara intreprinsa impotriva lui Mirica, pentru faptul ca a dezvalui public numele unui denuntator acoperit, Kovesi o asista in fata sectiei de procurori de la CSM, scriesursa menţionată.
Va cam dati seama cum judeca acei procurori din CSM acest caz cand stiu ca cea pe care o au in fata ii poate aresta oricand. Revenind la Hotararea 647/2014, din aceasta rezulta ca “adunarea generala” a procurorilor DNA a fost de acord cu crearea acestui serviciu special pentru urmarirea magistratilor, judecatori si procurori deopotriva.
Totusi, intreband mai multi judecatori, unii chiar cu multa experienta in penal, nu am putut gasi pe cineva care sa fi avut habar despre acest serviciu si cine si cum l-a creat". scriu cei de la Independenţa Justiţiei.

Asadar, acest serviciu specializat de urmarit magistrati EXISTA deja, e in subordinea prietenei Laurei Codruta Kovesi si, dupa cum spunea chiar sefa DNA, acest serviciu este foarte activ.

In concluzie, de ce se teme Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar de crerea unei structuri specializate distincte care sa urmareasca magistrati? Poate pentru ca nu-i vor mai putea controla si timora pe judecatori?. Toate documentele le găsiţi AICI.