Potrivit unui rapor al Biroului de Informatii înaintat premierului Narendra Modi care caută o modalitate de a restabili cresterea economică, creşterea economică a scăzut la sub 5%, iar condiţiile sunt sufocante pentru investitori şi milioane de tineri îşi caută un loc de muncă.

Raportul este de natură să amplifice controversele legate evoluţia economică a Indiei, a treia ca mărime din Asia. Dacă unii consideră că noul premier Modi va miza în continuare pe o cresştere economică rapidă, alţii consideră că va încerca o strategie mai echilibrată decât guvernul anterior. 

De asemenea, raportul repune pe tapet tema cu privire la rolul organizaţiilor cu finanţare străină, existând temearea unei represiuni din partea noului regim, mai prietenos cu mediul de afaceri.

"Un număr semnificativ ONG-urilor din India finanţate de donatori cu din SUA, Marea Britanie, Germania şi Olanda, se folosesc de oameni influenţi pentru a crea un mediu ostil dezvoltării economice", se precizează în raportul Biroului de Informaţii.