Serghei Lavrov și John Kerry au discutat despre asigurarea "păcii" în Ucraina

Serghei Lavrov și John Kerry au discutat despre asigurarea "păcii" în Ucraina

Ministrul rus de Externe și secretarul de stat american au avut, marți, o discuție telefonică despre situația din Ucraina, potrivit ministerului rus de Externe.

"Au schimbat păreri asupra unor propuneri concrete ale Rusiei şi Statelor Unite pentru asigurarea păcii civile şi înţelegerii în Ucraina. Partea rusă a subliniat, în special, necesitatea de a fi respectate interesele tuturor ucrainenilor şi ale tuturor regiunilor în căutarea unei soluţii la criza (ucraineană), precum şi dreptul locuitorilor din Crimeea de a-şi decide soarta în conformitate cu normele dreptului internaţional", potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe. Cei doi oficiali au convenit să continue consultările lor pe această temă, potrivit sursei citate.

Lavrov și Kerry s-au întâlnit, săptămâna trecută, de trei ori şi de două ori au vorbit la telefon pe tema crizei din Ucraina.

Luni, respingând propunerile transmise de John Kerry, Serghei Lavrov a anunţat că Rusia va prezenta "propriile sale propuneri" pentru reglementarea crizei din fosta republică sovietică şi "restabilirea situaţiei în cadrul dreptului internaţional".

Totodată, şeful diplomaţiei ruse şi-a exprimat regretul că secretarul de Stat american a declinat invitaţia de a efectua o vizită la Moscova pentru a purta discuţii pe tema situaţiei din Ucraina.