Revenită în aprilie în circuitul WTA, după un an și jumătate de pauză, timp în care a dat naștere primului ei copil, Serena Williams pare că a pierdut din respectul oficialilor din „Sportul Alb”.

Americanca în vârstă de 36 de ani a fost criticată de Bernard Giudicelli, șeful Federației Franceze de Tenis (FFT), pentru echipamentul ales în această ediție a întrecerii din Paris. Ca urmare, aceste ținute de joc vor fi interzise la French Open. „Eu cred că uneori se merge prea departe. Combinezonul din acest an purtat de Serena, de exemplu, nu va mai fi acceptat. Cred că trebuie să respectăm jocul și locul”, a declarat Giudicelli pentru revista Tennis Magazine. Surprinzător, Serena nu a fost deranjată de vorbele celui menționat: „Când vine vorba despre modă, nu vrei să fii în permanență ofensator. Cred că turneele de Grand Slam au acest drept, să facă orice vor. Cred că dacă ar ști că este vorba de motive de sănătate, ar fi de acord cu echipamentul. Am găsit alte metode de a împiedica formarea cheagurilor și a facilita circulația sângelui”.

 

Au sărit în ajutorul jucătoarei

Nike, sponsorul tehnic al americancei, a luat poziție în acest caz. „Poți scoate un supererou din costumul său, dar nu îi poți lua niciodată superputerile”, au postat cei de la Nike, pe Twitter.

 Afirmația lui Bernard Giudicelli a a deranjat-o chiar și pe legendara Billie Jean King, care a sărit în apărarea Serenei: „Poliția făcută în privința costumațiilor femeilor trebuie să înceteze! „Respectul” de care avem nevoie este acela pentru un talent excepțional, care este Serena Williams, și pentru tot ceea ce aduce ea acestui sport. Să critici ceea ce poartă la muncă, aceasta este adevărata lipsă de respect”