Sepsi a adus Gloriei bugetul pe un an!

In schimbul fotbalistului, Benfica le va vira bistritenilor 1,8 milioane de euro.

Internationalul de tineret Laszlo Sepsi, de la Gloria Bistrita, a reusit un transfer pe cat de spectaculos, pe atat de neasteptat la puternica formatie portugheza Benfica Lisabona, grupare pentru care, de-a lungul timpului, a mai jucat un singur roman: Basarab Panduru, intre 1995 si 1998. Jucatorul de banda stanga va semna astazi un contract valabil pe cinci ani cu „vulturii”, urmand sa incaseze un salariu de 300.000 de euro pe stagiune. De pe urma lui Sepsi (21 de ani), Gloria se va imbogati cu 1,8 milioane de euro, in conditiile in care bugetul anuntat de ardeleni pentru sezonul in curs este de 1,6 milioane de euro! Lusitanii il monitorizeaza de un an pe Sepsi, apreciindu-i polivalenta.

Padureanu, cu translatorul dupa el

Sositi la Lisabona sambata la amiaza, Sabau si Sepsi au asistat seara la partida Benfica - Leixoes, scor 0-0, iar astazi vor participa la semnarea actelor de transfer. La negocieri, din partea romana va fi prezent si presedintele Jean Padureanu. Seful Bistritei a dansat sambata, in Bucuresti, la nunta fiului lui Nicolae Manea, motiv pentru care a ajuns abia astazi in capitala Portugaliei. „Lordul” n-a plecat singur la Lisabona. Fiindca nu cunoaste nicio limba de circulatie internationala, Padureanu si-a luat dupa el un translator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tranzactia „Sepsi la Benfica” este supervizata atent de Ioan Becali, despre care se stie ca il detine pe jucator in coproprietate cu Gloria si, in plus, ii reprezinta interesele. 

CARIERA

Lansat si promovat de Sabau

Laszlo Sepsi a crescut de la varsta de 14 ani sub aripa protectoare a antrenorului Nelutu Sabau. La 17 ani, jucatorul a fost aruncat in arena la o echipa mica, Gaz Metan Medias, in esalonul secund. Dupa doar un an, Sepsi a facut saltul la Gloria Bistrita odata cu antrenorul sau. In actualul sezon, jucatorului i-a fost incredintata banderola de capitan. El si-a incercat norocul si in strainatate. Sabau i l-a dat pe mana lui Laszlo Bölöni, la Rennes, unde n-a izbutit sa se impuna in primul „11”. Sepsi e om „de baza” in nationala „hi5”, un site de socializare pe care si-a postat poze sexy.