Sențină răsunătoare în cazul lui Adrian Domocos și Vasile Lucut. Decizia magistraților este definitivă

Sențină răsunătoare în cazul lui Adrian Domocos și Vasile Lucut. Decizia magistraților este definitivă

Fostul primar al Beiușului, Adrian Domocoș și patronul Unicarm Vasile Lucut au fost achitați.

Judecătoarele Curții de Apel Oradea, Laura Soane și Adina Claudia Cioflan s-au pronunțat, joi, 6 august, în răsunătorul caz, în care fostul primar din Beiuș Adrian Domocoș și patronul de la Unicarm Vasile Lucut au fost acuzați de mită, abuz în serviciu,  spălare de bani și conflict de interese.

Cazul a fost anchetat de procurorul Adrian Valentin Muntean, poreclit „Manelistul DNA”, pe vremea când tăia și spânzura la DNA Oradea, potrivit luju.ro

În timpul procesului a avut loc un scandal uriaș între procurorul Muntean și avocatul Gheorghiță Mateuț, apărătorul lui Lucut. Pentru a-și găsi dreptatea, avocatul Mateuț s-a plans la CEDO. Motivul acestui scandal a fost că, potrivit luju.ro, procurorul Muntean a încercat procurorului Valentin Muntean, anchetatorul incercand să-l scoată din dosar ca apărător legal și ăa-l transforme în martor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că DNA l-a acuzat pe Lucut că l-ar fi mituit pe Domocos ca să-i dea autorizație pentru construirea unui magazin în Beiuș. Vasile Lucut este patronul mezelăriei SC Unicarm SRL.

Totuși, acuzațiile s-au dovedit false, încât au produs achitari și la fond, și la apel. Achitat a fost – în ambele instanțe – și Ioan Usvat, fost șef al compartimentului de urbanism din Primăria Beiuș. Procurorul a susținut că deține o înregistrare a unei convorbiri telefonice în care Lucut i-a cerut avocatului Mateuț să-l apere în acest dosar.

Anchetatorul a pretextat că avocatul și afaceristul semnaseră contractul de asistență juridică după câteva zile de la data convorbirii.

Discuția fusese înregistrată pe baza mandatelor de supraveghere obținute de către DNA de la instanță în privința lui Vasile Lucut

Paradoxal, convorbirea a avut loc în anul 2012, însă procurorul Valentin Muntean s-a trezit să-l citeze ca martor pe profesorul Mateuț abia în anul 2015.

În acest context, avocatul Mateuț a înaintat o plângere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului cu privire la felul în care procurorul de la „unitatea de elita” a înțeles să-și bată joc de el, potrivit luju.ro 

 

Citiți mai multe pe luju.ro