Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent pentru luni, ora 14,00, urmând ca şedinţa de plen să înceapă la ora 16,00.

Reexaminarea legii trebuia să intre în atenţia senatorilor în data de 18 august, însă Biroul Permanent convocat la acea dată a stabilit amânarea discuţiilor în plen cu o săptămână.

Camera Deputaţilor va avea sesiune extraordinară, pentru discutarea legii care reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, în data de 26 august.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat referitor la acest proiect de lege că există posibilitatea ca cererea de reexaminare transmisă de preşedinte să fie respinsă şi proiectul privind reducerea CAS să fie adoptat fără modificări.

În data de 23 iulie, preşedintele Traian Băsescu a semnat cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS, arătând că actul normativ trimis spre promulgare vizează diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat, adăugând totodată că, în anul 2014, deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat este de 12,519 miliarde de lei, conform bugetului aprobat pentru anul în curs.