Evenimentul Zilei > Politica > Senatorul PNL Cristian Bodea: Ponta și-a băgat picioarele în ele de fonduri UE
Senatorul PNL Cristian Bodea: Ponta și-a băgat picioarele în ele de fonduri UE

Senatorul PNL Cristian Bodea: Ponta și-a băgat picioarele în ele de fonduri UE

Senatorul PNL Cristian Bodea susţine că Victor Ponta "a fost aşa de ocupat cu acea creştere economică pe care nu o simte nimeni încât şi-a băgat picioarele în ele de fonduri UE".

Bodea se referă la faptul că Guvernul nu a semnat Acordul de parteneriat cu CE prin care România poate accesa fonduri de 38,9 miliarde euro. 
"Aştept ca domnul Ponta să răspundă în faţa naţiunii pentru această bătaie de joc, pentru această crimă împotriva economiei României. Dânsul vrea măriri de pensii, ajutoare pentru plata ratelor bancare, dar noi sugrumăm economia şi îi refuzăm accesul la fondurile europene. Asta este politica socialistă. Politica socialistă promovată de PSD şi de sateliţii săi este politica furatului căciulii. Din păcate, politica asta a făcut-o Victor Ponta tot anul trecut, în complicitate cu fostul ministru de Finanţe, care a introdus taxe peste taxe numai ca să poată spune Ponta că a dat bani. (…) Victor Ponta a fost aşa de ocupat cu acea creştere economică pe care nu o simte nimeni încât şi-a băgat picioarele în ele de fonduri europene", a spus senatorul PNL, într-o conerință de presă.
Ori Ponta, ori Teodorovici să plece
El i-a cerut lui Ponta să se gândească cine trebuie să plece din guvern din cauza "acestei inconştienţe", numai că, de fapt, senatorul pare să fi găsit singur răspunsul: ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, sau Ponta însuși.
"Cetăţenii, firmele şi instituţiile din România ar fi trebuit să aibă acces la fondurile europene pentru exerciţiul financiar 2014-2020 din ianuarie 2014, dar incompetenţa Guvernului Victor Ponta ne va face să avem acces la aceste fonduri abia prin 2016. Întrebarea mea directă pentru premierul României este aceasta: unde sunt banii pentru 2014-2020, de ce Guvernul României nu a asigurat accesul cetăţenilor, firmelor şi instituţiilor la aceşti bani? Şi îi cer, datorită acestei inconştienţe, ca să nu zic crime împotriva economiei României, să se gândească cine trebuie să plece din guvern: ori ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ori dumnealui, pentru că cineva trebuie să plece!", a spus senatorul PNL.
"Eugen Teodorovici trebuie să-şi dea demisia de onoare. Noi am schimbat miniştri după ce am realizat că nu şi-au făcut treaba cum trebuia, ar fi cazul ca şi PSD să-şi schimbe garnitura de miniştri, că vom fi la guvernare, că nu", a adăugat senatorul PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News