Evenimentul Zilei > Actualitate > SELFIE MANIA. Cum arăta primul autoportret foto și cât de sinceri suntem pe rețelele de socializare
SELFIE MANIA. Cum arăta primul autoportret foto și cât de sinceri suntem pe rețelele de socializare

SELFIE MANIA. Cum arăta primul autoportret foto și cât de sinceri suntem pe rețelele de socializare

Potrivit unui infografic realizat de o companie de electronice, femeile îşi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decât bărbaţii, în timp ce peste 40% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani îşi fac cel puţin un selfie în fiecare săptămână.

Cei care își fac selfie-uri și le postează pe rețelele de socializare nu sunt foarte sinceri în ceea ce privește aspectul lor fizic. Mulţi dintre ei editează pozele înainte de a le publica, informează dailymail.co.uk, citat de mediafax.ro. Principalele editări asupra unei fotografii de tip selfie sunt în ceea ce priveşte petele de pe piele (33%), forma feţei (16%), nuanţa pielii (15%), dimensiunea ochilor (5%), buze (5%) şi culoarea ochilor (4%).

Doar 2% dintre respondenți au declarat că nu au modificat niciodată un selfie.

Hashtagul "#selfie" a fost folosit pentru prima dată la o fotografie distribuită pe site-ul Flickr, în 2004, iar fotografia realizată în 1839 de Robert Cornelius, un pionier american în domeniu, este considerată a fi prima poză de tip selfie din istorie.

"Selfie" reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: