Evenimentul Zilei > Actualitate > Șefuleț de firmă, prins în timp ce-l șpăguia pe adjunctul de la Transporturi
Șefuleț de firmă, prins în timp ce-l șpăguia pe adjunctul de la Transporturi

Șefuleț de firmă, prins în timp ce-l șpăguia pe adjunctul de la Transporturi

Un rus afacerist a fost săltat de forțele moscovite, acuzat că a încercat să-l mituiască pe vice-ministrul rus al transporturilor Vladimir Tokarev, cu 10.000 de dolari şi o sticlă de vodcă, scrie presa locală, citată de agenţia EFE.

Presa rusă titrează că respectivul om de afaceri este director al unei companii de certificare a utilajelor folosite la lucrările feroviare. Acesta a fost pus în arest la domiciliu și va fi judecat în cel mai scurt timp. Jurnaliștii mai relatează motivul pentru care rusul s-a dus „blindat” cu bani, dar și cu vodcă, la adjunctul de la Transporturi: „voia a obţine bunăvoinţa acestuia într-o chestiune de lucru”.

Filajul și flagrantul s-au petrecut înainte de Anului Nou, ilegalitatea fiind semnalată serviciilor chiar de vice-ministrul rus însuşi.

În șpagă uneori e votcă, alteori e vin

Ultimul caz de mită la nivel înalt relatat public în Rusia este cel al fostului ministru al economiei Alexei Uliukaiev, condamnat în 2017 la opt ani de închisoare după ce a fost acuzat că a cerut două milioane de dolari de la influentul director general al gigantului petrolier Rosneft, Igor Secin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, în schimbul unei autorizaţii pentru vânzarea către Rosneft a părţii pe care statul o deţinea în cadrul producătorului petrolier Başneft.

Arestat în flagrant delict, în timp ce primea banii, Uliukaiev nu şi-a recunoscut vinovăţia, susţinând că a crezut că sacoşa de 22 kg care i s-a dat conţinea vin de calitate superioară, şi a pus arestarea sa pe seama luptelor interne în rândul elitelor de afaceri ruse.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.