Evenimentul Zilei > Justitie > Șeful EUPOL a CERUT repatrierea pe PROBLEME de COMPORTAMENT a procurorului BOGDAN PÎRLOG
Șeful EUPOL a CERUT repatrierea pe PROBLEME de COMPORTAMENT a  procurorului BOGDAN PÎRLOG

Șeful EUPOL a CERUT repatrierea pe PROBLEME de COMPORTAMENT a procurorului BOGDAN PÎRLOG

Procurorul militar care a participat la protestele din 10 august din Piața Victoriei, Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care s-a sesizat din oficiu cu privire la unele infracțiuni comise atunci, a fost trimis acasă din Afganistan, pentru grave probleme de comportament.

Bogdan Ciprian Pîrlog a fost considerat un "liability" pentru EUPOL, sustine Karl Ake Roghe, comandantul misiunii EUPOL în Afganistan, intr-o scrisoare trimisă autorităților române în 11 iunie 2013.

Conflictul  dintre Bogdan Ciprian Pîrlog și misiunea EUPOL din Afganistan, a izbucnit în momentul în care Bpgdan Pîrlog a solicitat un număr nelimitat de concediu medical, desi regulamentul prevedea doar 20 de zile de concediu medical pe an. Printr-o decizie din 26 martie 2013, Karl Ake Roghe i-a respins cererea de concediu medical  lui Pîrlog.

Comandantul EUPOL solicită reprezentantului României la Uniunea Europeană, Adrian Cristian Bratu, în 11 iunie 2013, rechemarea de urgență a lui Bogdan Ciprian Pîrlog, se arată într-un document prezentat de Romanian Community Coalition.

"Suntem preocupați de comportamentul unui membru al personalului detașat, domnul Bogdan Ciprian Pîrlog. Conduita sa a demonstrat o tendință persistenta de comportament neprofesionist față de colegii săi, in mod special refuzuri repetate de a urma instrucțiunile superiorilor său, acesta demonstrând, de asemenea, o lipsa de înțelegere a intereselor Misiunii într-un mediu cu risc ridicat. Această atitudine nu reflectă nici principiile profesioniste înalte, nici cele ale Planului operațional pentru EUPOL Afganistan, nici așteptarile pe care Misiunea le are de la experții detașați.", scrie Karl Ake Roghe.

Roghe mai spune: "Toate măsurile manageriale și disciplinare, cum ar fi consilierea și emiterea unui avertisment final, nu l-au împiedicat pe domnul Pîrlog să-și urmarească interesele personale într-o manieră inacceptabilă, făcându-l un "liability" pentru reputația, managementul, eficiența operațională și mandatul misiunii".