Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce îl protejează șefii PRO TV pe Chirilă în cazul protestelor #rezist? Juratul de la Voce ar fi încălcat REGULAMENTUL. DEZVĂLUIRI!
De ce îl protejează șefii PRO TV pe Chirilă în cazul protestelor #rezist? Juratul de la Voce ar fi încălcat REGULAMENTUL. DEZVĂLUIRI!

De ce îl protejează șefii PRO TV pe Chirilă în cazul protestelor #rezist? Juratul de la Voce ar fi încălcat REGULAMENTUL. DEZVĂLUIRI!

Site-ul Cancan.ro a scris zilele trecute despre eventuale interese ale Protv-ului, prin vocea lui Tudor Chirilă, juratul de la Vocea României în zona protestelor #rezist. Cu atât mai mult cu cât, sursele citate au dezvăluit că acţiunea anti-guvernamentală virulentă a lui Tudor Chirilă contrazice regulamentul CME care stipulează foarte clar regulile pentru fiecare angajat. Așadar, ce se ascunde în spatele acestei tăceri suspecte?

„Ce interese are televiziunea nr.1 să scoată românii în stradă şi cine e “sforarul” din umbră… atât Pro TV, cât şi compania americană care deţine Pro TV încă de la înfiinţarea postului în România, CME, refuză să emită un punct de vedere. Cancan.ro a încercat să ia legătura atât cu Pro TV, cât şi cu CME, însă acestea nu au avut nicio reacţie după ce Tudor Chirilă a numit coaliţia de guvernare "grup infracţional organizat" şi a incitat oamenii la proteste.

PRO TV şi Tudor Chirilă AU INTERESE în zona protestelor #rezist? DOVEZI CLARE care arată o direcţie

"Toţi angajaţii trebuie să respecte toate legile aplicabile privind utilizarea resurselor corporative pentru activităţile politice. (…) nu permitem desfăşurarea de campanii politice sau activităţi politice de către angajaţi în orice sediu CME sau în legătură cu orice activitate CME", se arată în regulamentul CME, potrivit site-ului cancan.ro.

Tudor Chirilă a sprijinit protestele din Piaţa Victoriei inclusiv în finala "Vocea României" din sezonul trecut. Chirilă a dus-o pe concurenta sa în finală, Meriam Jane, în Piaţa Victoriei, spunându-i:

"E un loc foarte special pentru mine, pentru că e un loc în care pot să vin şi să mă exprim liber". "Cred că noi suntem în doliu de două ori. Îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar cred că oamenii care gândesc liber, într-un final, vor schimba ţara asta", a spus Tudor Chirilă în timpul finalei "Vocea României", lăsând să se înţeleagă că este nevoie de o schimbare guvernamentală.

Ce se ascunde în spatele tăcerii PRO TV

”Având în vedere că Pro TV şi compania-mamă a postului TV nr. 1 din România, CME, menţin tăcerea în mod suspect în ciuda faptului că noi am insistat pentru un punct de vedere, ne putem gândi că ar fi interese financiare în spatele acestei tăceri, susțin jurnaliștii de la cancan.ro.

În urmă cu 15 ani, interesele financiare determinau Pro TV să fie infinit mai tolerant la acţiunile PSD-ului de atunci. Era perioada în care Adrian Năstase şi echipa PSD-istă de la Palatul Victoria (prin semnătura ministrului Mihai Tănăsescu) ştergea televiziunii datorii de… 44 milioane de euro! La acea vreme, raportul de ţară al Uniunii Europene menţiona că ”PROTV are datorii mari către statul român (N.RED. – 200.000.000 lei/la cursul de azi, 44 mil €) şi a cerut autorităţilor române o reeşalonare a acestora, ceea ce face ca funcţionarea canalului să depindă de bunăvoinţa autorităţilor române”. Bunăvoinţă a existat şi PSD-ul (prin Adrian Năstase), la presiunea miliardarului american Ronald Lauder (care controla compania CME, deţinătoarea PRO TV-ului), a stabilit anularea datoriilor. Ziarul Bursa dezvăluia că ”pacea” s-a semnat la Hotelul Waldorf Astoria din New York, unde premierul României a acceptat să facă o uriaşă favoare televiziunii din Pache Protopopescu”, concluzionează sursele citate.