Evenimentul Zilei > Politica > Şef din Poliţia Locală Constanţa condamnat să muncească la Azilul de Bătrâni
Şef din Poliţia Locală Constanţa condamnat să muncească la Azilul de Bătrâni

Şef din Poliţia Locală Constanţa condamnat să muncească la Azilul de Bătrâni

Judecătorii Tribunalului Constanţa l-au condamnat, astăzi, pe şeful Serviciului Comercial al Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei, Andrei Cristian Militaru, la un an şi opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Pedeapsa e cu suspendare însă poliţistul local a fost obligat de judecători să muncească, timp de două luni, în cadrul Căminului de Bătrâni Constanţa, din subordinea primăriei.

Fostul şef din Poliţia Locală, Andrei Cristian Militaru, devine astfel îngrijitor de bătrân. El a fost trimis în judecată anul trecut în octombrie, după ce procurorii DNA Constanţa au probat că în perioada iulie 2013 – 2 septembrie 2013, inculpatul Andrei Cristian Militaru, şef al Serviciului activitate comercială al Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa, a pretins de la un denunţător, reprezentant al unei firme din Constanţa, prin intermediul lui Cătălin Lupu, funcţionar la Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei, suma totală de 2.900 euro, redusă ulterior la 2.400 euro.

“În schimbul banilor, inculpatul a lăsat să se înțeleagă că îşi va exercita influenţa pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa competenţi să elibereze, cu celeritate, trei autorizaţii de funcţionare pentru comerţul stradal”, au transmis procurorii. “Aranjamentele” au ieşit la iveală după ce denunţătorul făcuse scandal în primăria Constanţa că deşi dăsuse mită, nu-şi primise autorizaţiile pentru funcţionarea tarabelor, fiind dat afară din sediu de agenţii de pază. Omul i-a anunţat pe procurori şi astfel s-a organizat flagrantul. Funcţionarul care intermediase mita, Cătălin Lupu, a fost şi el condamnat pentru trafic de influenţă în formă continuată, la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare condiţionată.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.