Fostul director al National Intelligence din vremea administrației Obama, James Clapper, unul dintre principalii promotori ai teoriei conspirației Trump – Rusia, este secondat și de alți colegi, de asemenea entuziaști susținători ai complicității cu Moscova, cum ar fi John Brennan, fostul director al CIA.

La începutul lunii, mai multe documente declasificate arătau că Brennan l-a informat pe Obama de planul lui Hillary Clinton de a-l acuza pe Trump de complicitate cu Rusia pentru a distrage atenția de la propriile sale scandaluri.

Publicația Politico a fost cea care a prezentat informația despre scrisoarea deschisă, acordându-i o mare importanță:

„Peste 50 de foști importanți oficiali din serviciile de informații au semnat o scrisoare în care subliniază credința lor că recenta dezvăluire a e-mail-urilor presupuse a aparține fiului lui Joe Biden „are toate caracteristicile clasice ale unei operațiuni de informații ruse”.

Totuși, oficialii semnatari nu par a-și face griji de posibilitatea ca e-mail-urile să arate posibilitatea ca Joe Biden să fi fost compromis de puteri străine – aceeași îngrijorare care a dus la demararea anchetei speciale împotriva lui Donald Trump, observă Breitbart.

Scrisoarea afirmă între altele:

„Scriem pentru a afirma că apariția pe scena politică americană a unor e-mail-uri aparțin posibil fiului vicepreședintelui Joe Biden, în mare parte legate de mandatul său în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaz Burisma, are toate caracteristicile clasice ale unei operațiuni de informații ruse.

„Ținem să subliniem că nu știm dacă e-mail-urile, livrate New York Post de către avocatul personal al președintelui Trump, Rudy Giuliani, sunt autentice sau nu și că nu avem nici o dovadă a implicării Rusiei – ci doar că experiența noastră ne face profund bănuitori că guvernul rus a jucat un rol important în această afacere.

„Dacă avem dreptate, Rusia încearcă să influențeze maniera în care americanii votează în aceste alegeri și credem cu fermitate că americanii trebuie să fie conștienți de acest lucru.”

Actualul director al comunității americane de informații, John Ratcliffe, a declarat luni că e-mail-urile nu fac parte dintr-o campanie de dezinformare rusă.