Sectorul 4. Locuri de parcare, rezervate online
Editura Evenimentul si Capital

Sectorul 4. Locuri de parcare, rezervate online

Autor: | | 0 Comentarii | 1601 Vizualizari

Toate parcările de reședință din Sectorul 4 al Capitalei vor fi incluse într-o aplicație ce va permite acordarea locurilor de parcare on-line, fără a mai fi necesară deplasarea cetățenilor la sediul primăriei. Acest proiect a fost demarat prin Direcția Mobilitate Urbană.

Concret, proiectul vizează activități de inventariere, marcare/remarcare și numerotare/renumerotare a tuturor locurilor de parcare de reședință din Sectorul 4. În paralel, va fi dezvoltată platforma on-line tip hartă dinamică GIS (sistem informațional geografic) prin care cetățenii vor putea să vizualizeze în timp real locurile disponibile și să solicite electronic, fără a se deplasa la sediul Direcției, încheierea unui contract de utilizare a respectivului loc liber. Termenul limită de implementare a platformei este estimat pentru august 2018.

Astfel, nu mai este necesar ca locuitorii Sectorului 4 să depună on-line sau la Registratura Direcției Mobilitate Urbană solicitări privind acordarea dreptului de folosință a unor locuri de parcare, noua platformă fiind singura modalitate de a obține un loc de parcare de reședință, într-un mod transparent, aplicația oferind un plus de confort, eficacitate și performanță în rezolvarea chestiunii închirierii locurilor de parcare tip reședință. În plus, plata taxei de parcare de reședință se va putea efectua în multiple modalități și locații.

„Toți cetățenii care au depus în decursul timpului solicitări pentru a beneficia de utilizarea unui loc de parcare de reședință, fie la D.G.I.T.L. S4, fie la Direcția Mobilitate Urbană, și care au specificat pe cerere, printre datele de contact, un număr de telefon și/sau adresă de e-mail vor fi înștiințați înainte de lansarea on-line a platformei, astfel încât să o acceseze, să vizualizeze locurile disponibile și să solicite atribuirea acestora. De asemenea, vom comunica public data lansării, prin intermediul mass-media, internet, Facebook precum și pe site-ul propriu și cel al Primăriei Sector 4.

Activitatea de inventariere și marcare/remarcare a locurilor de parcare de reședință a fost inițiată la data de 2 aprilie 2018 și până în prezent au fost marcate peste 11 000 locuri, dintre care aproximativ 1000 sunt locuri de parcare nou create iar circa 10 000 reprezintă locuri de parcare existente, remarcate. Estimăm că până la sfârsitul procesului de remarcare se vor identifica și se vor crea circa 5000 de noi locuri de parcare de reședință, fără a lua în calcul proiectele similare ce urmează a fi realizate de Primăria Sector 4, prin Direcția de Investiții și Achiziții Publice”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Începând cu luna mai 2018, a fost reluată numerotarea locurilor de parcare de reședință, respectându-se numerele actuale și acordându-se pentru locurile nou create numere noi, în concordanță cu cele existente deja. Se estimează că această componentă a proiectului se va finaliza în luna septembrie 2018.

„Prin urmare, nu este necesară o solicitare expresă din partea cetățenilor cu privire la activitatea de inventariere, marcare/remarcare, și numerotare/renumerotare, având în vedere faptul că Direcția Mobilitate Urbană va realiza trasarea și numerotarea, conform planului operațional, la nivelul întregului Sector 4”, se mai precizează în comunicat.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate