Sebastian Ghiţă este a fost audiat, în această dimineaţă, în dosarul în care este cercetat şi Victor Ponta, cu privire la aducerea în România, în 2012, a fostului premier britanic Tony Blair. Acesta a declarat că procurorii vor pune sechestru pe aproximativ 200.000 de euro din averea sa, potrivit digi24.ro

La ieşirea  din sediul DNA ploieşti, Sebastian Ghiţă: „Este vorba de acei 200.000 de euro, l-am întrebat de ce nu individualizează sumele. Poate că, încet-încet, ne dăm seama că oricui i se poate întâmpla.”

La intrarea în sediu, înainte de audiere, acesta s-a arătat revoltat de această măsură: „I-au pus sechestru 200.000 de domnului Ponta, 200.000 mie, mai pun 200.000 altei persoane pe care o găsesc în dosar, dacă e doamna Birchall pe aici în pun și ei. Apoi spun că au sechestrat un milion și strigă la ANAF să recupereze. De dragul raportărilor de arestări și sechestre la hectar cetățenilor din România li se întâmplă atunci când apare un dosar penal să li se pună sechestre astronomice, constituind din adunarea multor sume găsite în dosar. Trebuie să pună sechestrul proporțional cu fapta. Nu pot să pună aceeași sumă tuturor persoanelor din dosar”, a spus Sebastian Ghiță. 

 

Te-ar putea interesa și: