Evenimentul Zilei > Justitie > Sebastian Ghiță a prezentat o presupusă înregistrare. Fragment din înregistrarea atribuită unui procuror DNA: „Dacă îl bagi pe Ghiță, îl toarnă pe Dragnea și, gata, rezolvăm!”
Sebastian Ghiță a prezentat o presupusă înregistrare. Fragment din înregistrarea atribuită unui procuror DNA: „Dacă îl bagi pe Ghiță, îl toarnă pe Dragnea și, gata, rezolvăm!”

Sebastian Ghiță a prezentat o presupusă înregistrare. Fragment din înregistrarea atribuită unui procuror DNA: „Dacă îl bagi pe Ghiță, îl toarnă pe Dragnea și, gata, rezolvăm!”

Fostul deputat Sebastian Ghiță a prezentat, ieri, într-o conferință de presă, o înregistrare despre care susține că ar putea da peste cap lumea Justiției și anchetele DNA. Totodată, acesta a susținut că asupra lui cât și a familiei sale procurorii anticorupție fac presiuni pentru a-l determina să dea informații acuzatoare la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea

Sebastian Ghiţă a făcut mai multe dezvăluiri incendiare, întro conferință de presă. Acesta a declarat că lui Liviu Dragnea i se pregătesc dosare pentru a putea fi șantajat să renunțe la funcția de prim ministru. Ghiță a prezentat o înregistrare în care, susține deputatul, apar procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti şi un alt coleg. Ei pun la punct planul de bătaie pentrtu șantajarea șefului PSD, Liviu Dragnea. „Am primit zilele trecute un fişier audio în care se afla o discuţie între doi procurori de la DNA, dintre care unul este celebrul Negulescu de la DNA Ploiești și un alt coleg al dânsului. Există acum, la nivelul DNA, o acțiune menită să îi facă dosare lui Liviu Dragnea pentru a-l presa, a-l șantaja să renunțe la funcția de premier”, a declarat Ghiță.

Evenimentul zilei prezintă transcrierea discuției purtate între cei doi magistrați. Pentru a afla mai multe detalii despre veridicitatea înregistrării am facut o solicitare la Biroul de Presă al DNA, pe legea 544/2001, dar până la închiderea ediției purtătorul de cuvânt nu a mai răspuns.

Fragment din înregistrarea prezentată de Sebastian Ghiță:

„Procuror Negulescu: Băga- mi-aş **** în mă-sa! Nu mai putem să trăim pe planeta Românica din cauza lu’ un jegos ca Sebi Ghiţă care este un vagabond, o zdreanţă. Eu spun aşa. Eu i-o spun în faţă până la urmă: bă, eşti o zdreanţă! Dute **** de aici de panaramă!

Coleg DNA: Da, bă, dar ţiau ţinut spatele şi ăia de la Bucureşti, bă, şi Kovesi…

Procuror Negulescu: Da. Bă, mă jur că îi spun în faţă că n-am ce să… ce să îmi facă sămi ****. Păi toate n-au plecat, frate, de la mine?

Coleg DNA: Păi dacă îl bagi pe Ghiţă, îl toarnă pe Dragnea şi, gata, rezolvăm!

Procuror Negulescu: Lasă- mă, mânca-ţi-aş gura, că-s periculos rău de tot, mă jur că-s foarte periculos. Dar dacă, bă, dacă nu mă cunoşti du-te **** , nu te băga cu mine, mânca-ţi-aş gura, că mă ia capul! Asta nu suport!”

Fostul deputat suține că a fost amenințat de procurori

Sebastian Ghiță a prezentat și aseară, la postul de telviziune B1 TV, o serie de înregistrări halucinante cu procurorul care-l anchetează atât pe el, cât și pe Victor Ponta. După înregistrările video, Ghiță vine cu noi dezvăluiri. Procurorul DNA, Mircea Negulescu, l-ar fi amenințat că îi va aresta mama, se va duce cu mascații peste el și îi va distruge casa. „Se duce prin oraș, se îmbată, se înveselește și povestește lucruri din dosare. Acest domn pocuror mi-a spus că îmi face dosare, mă bagă la închisoare ca să mă facă să îi denunț pe toți. Mie nu mi se par o mângâiere, ci o presiune. Mi-a zis că îmi pregătește un dosar nou, că vine cu mascații, îmi distruge casa. De o săptămână, dânsul și prietenii dânsului au început să povestească din nou că mă arestează și mă obligă să fac denunțuri. Cu un astfel de om, mă aștept la orice. Nu e ceva ce nu își permite sau să se dea într-o parte. Că o va aresta pe mama, prietenii”, a spus Ghiță la B1 TV.

Liviu Dragnea: Nu pot fi intimidat

Președintele PSD a declarat: „Eu am înțeles că s-au făcut presiuni asupra lui (asupra lui Sebastian Ghiță n.n.). Dacă e adevărat, e foarte grav. Eu nu pot fi intimidat. Nu o spun cu răutate, ci cu zâmbetul pe buze. Vreau dialog și pace în România. Nu o să fug de pe câmpul de luptă, nici eu, nici colegii mei. „