Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > CRONICA TV. Seara în care Ponta a coborât Antenele în bernă
CRONICA TV. Seara în care Ponta a coborât Antenele în bernă

CRONICA TV. Seara în care Ponta a coborât Antenele în bernă

Mai sunt câteva minute până să înceapă repriza a doua a Rapidului la Tel Aviv. Fac un tur de telecomandă ca să-mi umplu timpul. Când ajung la Antena 3, am senzaţia că mi s-a defectat televizorul. Sau le-au căzut lor reflectoarele.

Imaginile sunt întunecate. În studioul Gabrielei Vrânceanu-Firea, invitaţii sunt mai negri la faţă decât mi-a ieşit mie poza de alături. Posomorâţi şi năuci. Sub ei, pe ecran scrie alb pe albastru: "Ponta: Posibil, PC va merge separat în alegeri".
Bomba detonată ieri seară de Copilot în Copou a bubuit ca o tobă spartă pe platoul emisiunii, tulburând finalul liniştit. Realizatoare şi invitaţi sunt buimaci. Li s-a aruncat subiectul fierbinte pe masă şi nu ştiu cum să-l apuce, să nu se frigă. Să nu săvârşească ireparabilul.
Adevărul e că Ponta chiar a zis-o. Enervat de încăpăţânarea PC de a avea un candidat propriu, altul decât al USL, la primăria Iaşilor, Micul Zonta (nu e greşeală de culegere, Ricardo Zonta e un pilot brazilian de Formula 1, destul de obscur de altminteri- n.a.) a răbufnit. I-auzi: "Cred, şi văd semne şi în alte judeţe că, în final, putem merge pe ideea ca PC-ul să meargă peste tot, nu doar la alegerile locale sau parlamentare, singur în alegeri." Şi încă: "USL s-a constituit, ca idee, de către Crin Antonescu şi Victor Ponta, de către PNL şi PSD, pentru a coaliza tot ce înseamnă opoziţie…" (vedeţi că de PC nici nu pomeneşte că ar fi participat la constituirea USL? Şi totuşi eu i-am văzut pe toţi trei plimbaţi prin toate studiourile Antenelor, asta-i recunoştinţă? – n.a.)" Şi din nou: "USL-ul este o alianţă între primele două partide, PSD-ul şi PNL-ul." Din nou, dureros, PC lipseşte de parcă nici n-ar mai fi.
În spatele vorbelor obosit-bâlbâite – "eu nu cred până nu ascult înregistrarea", "e doar o nuanţă, USL funcţionează", "mi se pare că ăsta nu e comportament de uniune" , "cineva se bucură" – feţele căzute ale realizatoarei şi invitaţilor spun altceva.
Genericul se scurge trist.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News