Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu a răbufnit împotriva PNL: „De ce fac alegeri anticipate”
Tăriceanu a răbufnit împotriva PNL: „De ce fac alegeri anticipate”

Tăriceanu a răbufnit împotriva PNL: „De ce fac alegeri anticipate”

Un mesaj alarmant vine din partea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat încă o dată, foarte clar, că doreşte alegeri anticipate.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seara, la un post de televiziune, că declanşarea alegerilor anticipate ar duce la blocarea administraţiei publice şi locale din România timp de patru luni.

„Miza mare este încercarea de organizare a alegerile anticipate şi nu numai încercarea, ci forţarea organizării alegerilor anticipate, lucru pe care eu îl estimez că nu prezintă decât un simplu interes politic de câştig electoral pentru PNL, dar în rest stabilitatea ţării este afectată”, a mai adăugat Tăriceanu.

Patru luni de zile nimeni nu va mai lucra

„Nu suntem într-o criză politică ce ar justifica demararea unui proces de alegeri anticipate. Pentru economie e foarte prost. Nu în ultimul rând, toată administraţia din România, publică şi locală, va fi blocată timp de patru luni. Nimeni nu va mai lucra nimic. Serviciile pentru cetăţeni vor funcţiona prost, pentru toţi contribuabilii, fie că vorbim de persoane, fie de companii, pentru că toţi funcţionarii vor sta să se gândească cine vine la putere, ce se întâmplă în urma schimbării de putere, ce miniştri noi vin, ce directori şi aşa mai departe şi nimeni nu va mai lucra”, a susţinut liderul ALDE. Acesta a adăugat că iniţiativa PNL s-ar putea întoarce împotriva liberalilor„, a comentat liderul ALDE.

Liberalii au de pierdut, e mişcare riscantă

„Eu cred că actuala formulă de guvernare, primul-ministru, partidul pe care îl conduce vor avea o dificultate majoră în a explica în mod coerent de ce fac alegeri anticipate. (…) S-ar putea ca toată această chestiune să se întoarcă împotriva PNL, care să deconteze politic această mişcare riscantă”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit celor relatate de Agerpres.