Acordul a fost parafat la Târgul de arme din Belgrad, iar contractul de achiziție, în valoare de zeci de milioane de dolari, va fi semnat săptămâna viitoare. O sursă a Armatei a declarat că acest contract este foarte important pentru armata sârbă.

„Rezervoarele, care trebuiau vândute ca echipamente învechite, vor fi modernizate și vândute pakistanezilor. Modernizarea va crește valoarea T-55 de multe ori. Acordul a fost făcut în mare secret, deoarece este un contract în valoare de zeci de milioane de dolari. În principiu s-a ajuns la un acord cu ministrul pakistanez al Industriei Apărării ”, a spus sursa.

Șeful tehnologiei de apărare din Ministerul Apărării, generalul-major Bojan Zrnic, a confirmat informația.

„Este adevărat că, în principiu, a existat un acord pentru vânzarea a 282 de tancuri din arsenalul echipamentelor militare retrase și învechite, dar nu vreau să vorbesc despre ce țară și armată a fost încheiată această afacere. Nu ar fi potrivit deoarece contractul nu a fost semnat. Ce pot spune este că oferta este extrem de favorabilă pentru armata din Serbia, deoarece tancurile nu vor fi vândute în starea ei actuală, ele vor fi modernizate mai întâi. Această sarcină va fi încredințată industriei noastre de apărare „, spune generalul Zrnic.

El a adăugat că banii obținuți din acord vor intra în bugetul pentru arme noi.