Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu vor fi blocate competiţiile sportive în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, existând reguli suficiente pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă.

„Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Lucrul la care ţin foarte mult este respectarea regulilor pentru că dacă faci acest lucru, ca sportiv sau ca entitate sportivă, riscul se diminuează foarte mult.

Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor ar fi foarte mic. Pe cale de consecinţă am putea asigura continuitatea tuturor competiţiilor„, a declarat Stroe.

Se vor suspenda competițiile sportive?

Întrebat dacă se va impune întreruperea competiţiilor în cazul în care Guvernul va lua măsura unei carantine totale, Stroe a spus că sportul are reguli clare pentru desfăşurarea acestora.

„Vă sigur că nu se va întâmpla acest lucru, cel puţin sportul are reguli suficiente pentru a continua toate competiţiile şi zvonistica nu o comentez.

Eu cred că ceea ce avem în momentul de faţă ca şi cadru legal descris pentru aceste competiţii este suficient. Avem competiţii la fotbal, la handbal, la baschet, foarte multe sporturi au reînceput, sunt competiţii naţionale şi internaţionale, şi au făcut-o într-un mod sigur şi controlat”, a mai spus Stroe, conform Agerpres.

Care este situația pandemiei de Covid-19 în România?

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 1.916 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 7.419 de  persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.