Evenimentul Zilei > Social > Se strâng haine și pantofi pentru oamenii străzii
Se strâng haine și pantofi pentru oamenii străzii

Se strâng haine și pantofi pentru oamenii străzii

La Timișoara se strâng haine și încălțăminte pentru oamenii străzii. Doritorii pot aduce donațiile până la Anul Nou, ca să-I ajute pe cei fără adăpost să treacă cu bine iarna.

Hainele și încălțămintea se colectează vineri, în 28 decembrie, în Spațiul Armonia, aflat pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5, în Timișoara, între orele 16,00 și 19,00, în cadrul unui eveniment organizat de „Dreptul la Oraș” şi „Spațiul Armonia”.

„O ultimă strădanie pe anul acesta: adunăm haine pentru persoanele aflate în nevoie. Dacă aveți haine de iarnă (pantofi și bocanci, ciorapi groși, pantaloni, pulovere, geci, saci de dormit, etc.) pe care nu le mai folosiți, puteți să le aduceți vineri la Spațiul Armonia. Noi le sortăm și le distribuim în zilele următoare. Întrebați paznicul de la intrare pentru indicații către locație. Locuirea este un drept fundamental al omului. Nimeni nu ar trebui să fie nevoit să doarmă pe stradă, în condiții improprii, mai ales pe perioada de iarnă. Prin acest gest umanitar, putem ameliora situația câtorva persoane. La bază, însă, aceasta rămâne o problemă sistemică ce necesită o asumare politică din partea administrației locale și naționale. Pe termen scurt solicităm suplimentarea locurilor din adăposturi de noapte pentru a acoperi integral necesitatea și extinderea funcționării acestor centre și pe durata zilei. Pe termen lung solicităm construirea de locuințe sociale publice și extinderea și personalizarea sistemului de asistență socială pentru a preveni asemenea situații de viață. Solidaritate cu persoanele fără adăpost!”, transmit organizatorii evenimentului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: