Evenimentul Zilei > Social > Se spune „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului? Răspunsul Bisericii Ortodoxe
Se spune „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului? Răspunsul Bisericii Ortodoxe

Se spune „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului? Răspunsul Bisericii Ortodoxe

De câțiva ani încoace există o întreagă dezbatere dacă se cade sau nu să le spunem celor care poartă numele Sfinte Fecioare "La mulți ani" de Adormirea Maicii Domnului. Biserica a făcut în sfârșit lumină în această privință/

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini și este trecută cu cruce roșie în calendarul ortodox. Pentru că în această zi a trecut la cele veșnice Fecioara Maria, mulți spun că este păcat să le urezi celor care poartă acest nume la multi ani.

De ce nu este păcat să spui La multi ani de Sfânta Maria

Biserica spun că la Adormirea Maicii Domnului, trupul acesteia nu a cunoscut putrezirea și nu a rămas nici în mormânt. Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu și proslăvit, a fost mutată, cu trup cu tot la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Dar, spre deosebire de Domnul nostru Iisus Hristos, care s-a urcar la ceruri prin puterea lui,  Fecioara Maria a fost dusă de îngeri sus. Și de acolo se roagă de-a pururi pentru noi.

Conform calendarului popular,  de Sântă Maria Mare se marchează trecerea de la vară la toamnă/ În popor circulă credința că mersul la scăldat după această sărbătoare nu mai e potrivit, întrucât vremea se mai răcește. La rândul lor, marinarii sărbătoresc de ziua ocrotitoarei lor, Ziua Marinei, care în acest an a fost anulată, notează antena3.ro.

Din anul 2009, ziua de 15 august a devenit sărbătoare legală și zi nelucrătoare. În România, dar și în Franța, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia sau în unele landuri din Germania, Adormirea Maicii Domnului este considerată o sărbătoare religioasă extrem de importantă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: