Arădeanul Flaviu Hoțopan, secretarul Federației române de kaiac canoe a făcut public, vineri, pe o rețea de socializare, care este cel mai recent proiect al său. Acesta presupune traversarea Dunării de-a lungul fluviului, de la izvoare până în Deltă.

”Astazi m-am decis sa fac public proiectul sportiv la care voi participa împreună cu membrii de la Federația Română de Kaiac Canoe, DreamSport, sub coordonarea Ministerului Tineretului si Sportului. În an centenar, la o suta de ani de Românie unită, dorim să arătăm, prin puterea exemplului, copiilor și părinților acestora că sportul poate reprezenta un viitor frumos, și prin munca și persevereță se pot obține reușite notabile. Totodată, dorim să atragem atenția sportivilor care sunt la început de carieră că drumul cel mai sigur spre victorie este munca, și că DOPAJUL distruge cariere, proiecte, precum și viitorul acestora.
Sportivii sunt ambasadorii unei țări, ei reușesc prin muncă și sacrificiu să transmită mesaje în lumea întreagă, și să crească notorietatea țării pe care o reprezintă.
Ca atare, vom parcurge întreaga Dunăre cu kayacul, în vederea stabilirii unui record mondial de viteză, actualul record înregistrat fiind de 35 zile. Obiectivul nostru este de a stabilii un nou record, sub 30 zile.
Cu această ocazie, dorim să transmitem tuturor țărilor dunărene un mesaj foarte important despre „Romania 100”, dar și pentru Europa unită. ÎMPREUNĂ SUNTEM PUTERNICI!!!”, a scris arădeanul pe pagina sa de Facebook.