Evenimentul Zilei > Social > Se întâmplă de luni! Va fi prăpăd în toată România. Omul lui Rafila aruncă bomba
Se întâmplă de luni! Va fi prăpăd în toată România. Omul lui Rafila aruncă bomba

Se întâmplă de luni! Va fi prăpăd în toată România. Omul lui Rafila aruncă bomba

Medicul Gabriel Diaconu, consilier onorific al ministrului Rafila,  avertizează că vom avea și mai multe cazuri de COVID-19 începând de luni. Vor fi 20.000 de îmbolnăviri zilnice și mai toţi cei de lângă noi se vor infecta cu virusul Omicron.

Medicul Gabriel Diaconu a avertizat populaţia că abia de luni începe prăpădul la infectări şi spune că cifra va trece dincolo 20.000 de îmbolnăviri pe zi şi mai toţi din cei pe care îi cunoaştem se vor infecta. Subliniem faptul că medicul Gabriel Diaconu este consilier onorific al ministrului sănătății, Alexandru Rafila.

Gabriel Diaconu: „Cazuri avem, și vom avea și mai multe. Astăzi aproape 10 mii, de luni încolo trecem sensibil de 20 de mii / zi până spre sfârșitul lunii. Nu suntem la distanță mai mare de două – trei săptămâni de momentul la care mai toți cei pe care îi știi au să aibă roșu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil și un test pozitiv la COVID-19.

Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă și cu tine, și fără tine. Și de crezi, și dacă nu crezi. Și dacă ești ahtiat după extratereștri antici, și dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Și dacă înțelegi știință, și dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge și la deal”, a scris medicul pe social media.

Medicul spune că toată responsabilitatea este la noi

Şi continuă în mesajul său de pe Facebook: „Acum, mai ales că se strâmbă unii despre măsurile luate, despre eficacitatea lor, despre cât de bine om fi sau nu pregătiți, despre responsabilitate civică sau guvernamentală. Luat la rece, responsabilitatea e la noi. La voi. La fiecare. Fiecare după dorință, putință și rezervă de răbdare.

Acesta este extemporalul la istorie de la care – la propriu – nu poți trage chiulul. Ce-ai aflat, ce-ai învățat, cum te-ai instruit în acești doi ani va face, în bună măsură, diferența în următoarele două luni. Ce-o mai fi ajuns și pe la tine, ce te-o mai fi speriat unii sau luat la bășcălie alții, prea puțin mai contează acum”, mai scrie medicul.

Când va fi buba cea mare

Medicul mai susține că vaxxer sau anti-vaxxer, roșu galben sau albastru, ne vom uita în ochii lipsă ai minusculului agresor din ce în ce mai îndeaproape, şi continuă:

„Unde va fi buba? Are să fie buba când cohorte întregi de lucrători, unii în domenii esențiale, vor fi descuamați de boală și ținuți acasă de semne sau simptome, lunga izolare sau scurta carantină. Are să fie buba când iar umplem spitalele, că altele noi între timp n-au avut cum apărea. La fel, cu paturile și personalul, cu operaționalizarea ATI și forța umană de lucru, astăzi e triplă față de momentul 2020. Dar Omicron e navă spațială pe lângă primul model de nou-coronavirus. Dacă e să existe un orizont de argint e că, la Paște, Hristos va învia din morți. Dacă e să existe o ironie macabră, e că ceilalți morți până acum, sau până atunci, nu.

De ce nu ar trebui să fim indifereţi faţă de varianta Omicron

Oamenii s-au chinuit. Oamenii s-au chinuit, alții au fost chinuiți de ce li se întâmplă. Te-ai fi gândit că o blândă judecată a ororilor va fi suficientă și pentru ultimul sărman cu duh să-și pună pielea la păstrare, să facă ce-are de făcut, să fie prudent, să fie precaut. Sunt câteva motive pentru care, cred, nu vei vrea să te grăbești să faci odată COVID cu Omicron, să scapi de coșmarul așteptărilor.

Dar poate, cel mai important este că, dacă nu te-ai vaccinat, dacă n-ai trecut anterior prin infecție, și totuși ești vehement, bați pumnul în piept, ia priviți fraierilor că nu-i așa mare nenorocire. S-ar putea să afli, odată infectat, că nu erai doar prost înainte. Cât că poate nici sănătatea nu îți e chiar atât de bună pe cât o credeai. Fii cu băgare de seamă. Atât”, a scris  Gabriela Diaconu pe contul său de Facebook.