Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă mondială! Noua subvariantă Omicron, descoperită în Israel. De unde provine şi în ce ţări s-a extins deja
Alertă mondială! Noua subvariantă Omicron, descoperită în Israel. De unde provine şi în ce ţări s-a extins deja

Alertă mondială! Noua subvariantă Omicron, descoperită în Israel. De unde provine şi în ce ţări s-a extins deja

Se crede că subvarianta Omicron provine din India și a fost găsită în Canada, Danemarca, Singapore, China și Australia. Aceasta conţine mai multe mutaţii faţă de Omicron şi poate fi mai violentă.

Aproximativ 20 de cazuri ale unei noi subvariante care s-a dezvoltat din varianta originală Omicron au fost descoperite în Israel, a raportat KAN joi seară. Oamenii de știință au spus că sunt îngrijorați de această nouă apariție.

Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvenţierii genetice a unui eşantion de pacienţi COVID.  Cercetătorii spun că ar conține mai multe mutații faţă de varianta Omicron originală și poate fi mai violentă.

Cu toate acestea, pericolul reprezentat de noua subvarianță este încă incert, iar Ministerul Sănătății a clarificat că nu există dovezi că BA2 s-a comportat diferit faţă de Omicron.

BA2 a fost depistată pentru prima dată în China acum câteva săptămâni

Dar acum se suspectează că ar proveni din India. Mai mult, a fost observată și în Danemarca, Australia, Canada și Singapore, a raportat Kan. Numărul pacienților, deși este încă limitat, a început și el să crească. Au fost 283 de pacienți joi, comparativ cu 136 cu o săptămână mai devreme. În plus, 284 de pacienți noi au fost clasificați drept grav în ultimele șapte zile, marcând o creștere de 189% față de săptămâna precedentă.

Cu toate acestea, situația generală a pacienților cu Omicron pare să fie mult mai bună faţă de ​​valurile anterioare. Dacă noua subvarianță este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru poate provoca boli mai severe și poate crește numărul de pacienți în stare gravă în spital. Noua subvariantă este urmărită de cercetători israelieni și internaționali, relatează jpost.com.

În ultimele 10 zile, Israelul a atins continuu un nou record de purtători de virusuri

Numărul celor  infectaţi crescând de la 12.000 pe zi la 48.000, experții considerând că numărul real al celor infectați va fi probabil mult mai mare. Ministerul Sănătății va informa publicul cu privire la orice evoluție relevantă”, a spus ministerul în cea mai recentă declarație.

În ultimele 10 zile, Israelul a atins continuu un nou record pentru purtătorii de virusuri, crescând de la 12.000 pe zi la 48.000, iar experții cred că numărul real de infectați va fi probabil mult mai mare. De menționat că populaţia este vaccinată în proporţie extrem de mare.

Numărul pacienților grav bolnavi de COVID-19 a crescut, iar 89 sunt considerați critici și 72 sunt conectați la ventilatoare.

Din cele 402.979 de teste efectuate miercuri, 11,99 la sută, adică 48.311, au confirmat infecția, au arătat ultimele date. Numărul de teste a fost aproape de cel mai mare înregistrat vreodată într-o singură zi, care a fost înregistrat în august anul trecut, dar la momentul respectiv rata pozitivă era de doar în jur de 6%.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: