Scandal la cel mai înalt nivel! Fauci, acuzat de moartea a milioane de oameni

Scandal la cel mai înalt nivel! Fauci, acuzat de moartea a milioane de oameni Sursă: arhivă EVZ

Schimbul de replici între Dr. Fauci și senatorul Rand Paul despre Covid-19 este atât de dur încât pare ireal pentru noi oamenii de rând.

Tensiunea dintre senatorul Rand Paul, R-Ky., el însuși medic, și Dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al președintelui Joe Biden, a fost una dintre cele mai deprimante cu privire la Covid-19 şi pandemie.

Marți, Fauci l-a atacat pe senatorul  Rand Paul, afirmând: „Atunci când el iese și mă acuză de lucruri care sunt complet neadevărate, dintr-o dată îi încinge pe nebuni și primesc amenințări cu viaţa, hărțuirea mea, a familiei și a copiilor mei, cu telefoane obscene pentru că oamenii mint despre mine.”

Este destul de rar să auzim astfel de declarații despre un senator american de la un oficial de sănătate publică, chiar și unul foarte respectat și influent precum Fauci, scrie De Lincoln Mitchell, analist politic. Mai mult decât atât, Fauci este unul dintre cei mai longeviv funcționari publici din Washington, al cărui mandat în guvern datează de la sfârșitul anilor 1960. A început cu Ronald Reagan, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fauci îl acuză pe senator că a făcut din pandemie „câștig politic”

El a căutat să construiască sprijin politic devenind o figură de frunte în mișcarea de negare a Covid-19 și, după cum subliniază Fauci, are o secțiune pe site-ul său de campanie „#FireFauci”.  De mai bine de un an, mulți au condamnat politizarea pandemiei, măștilor, vaccinurilor, rapelului, dar ciocnirea dintre Paul și Fauci demonstrează că pandemia nu a fost politizată prin mașinațiunile ambelor părți, ci a fost supusă unui campanii de dezinformare de drepata.

Senatorul Paul a susținut că măștile nu funcționează. Iar după declarația sa a fost suspendat pentru scurt timp de pe YouTube. Apoi a descurajat oamenii din SUA să se vaccineze și s-a referit recent la varianta Omicron ca fiind „practic vaccinul naturii care circulă prin comunitate”.

Paul l-a acuzat pe Fauci că a început pandemia și că este responsabil pentru moartea a milioane de oameni

El și mulți aleși democrați au răspuns la aceasta susținând cu fermitate măștile, vaccinurile, distanțarea fizică și alte măsuri de sănătate publică. Problema aici este dezinformarea din partea republicanilor, cu puține excepții.

Rolul lui Fauci a fost complicat, nimeni nu neagă asta. În general, a greșit poate din prudență. La începutul lansării vaccinului, el a minimizat inițial măsura în care persoanele vaccinate ar putea fi mai puțin precaute și a căutat frecvent să încetinească eforturile pentru a pune capăt restricțiilor Covid. Cu siguranță există loc pentru oamenii raționali care înțeleg știința de bază a Covid să nu fie de acord cu aceste poziții. Cu toate acestea, pentru cea mai mare parte a pandemiei, critica la adresa lui Fauci de către GOP a fost mult mai ranchionoasă, personală și nefondată.

Fără îndoială că Fauci nu mai este funcționarul public din culise lăudat de președinții republicani, așa cum a fost în cea mai mare parte a carierei sale. Forțat să aleagă între fațada non-partizanității, pe de o parte, și integritatea profesională și îndrumarea solidă în domeniul sănătății publice, pe de altă parte, Fauci a ales-o clar pe cea din urmă, scrie autorul.