Evenimentul Zilei > Social > Se închid școlile din Capitală! Încă 27 de unități, sub lacăt!
Se închid școlile din Capitală! Încă 27 de unități, sub lacăt!

Se închid școlile din Capitală! Încă 27 de unități, sub lacăt!

Gripa face din ce în ce mai multe victime în Capitală, unde autoritățile au decis deja suspendarea cursurilor în peste 25 de unități de învățământ.

Cursurile sunt parţial suspendate în 47 de unităţi şcolare din Capitală, începând cu ziua de luni, potrivit ultimei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti în contextul cazurilor de gripă.

‘„Cursurile sunt parţial suspendate în 47 de unităţi începând cu ziua de luni din această săptămână. Dintre acestea, azi (n.r. – miercuri) au primit aprobare pentru suspendare 26 de şcoli. Media de cazuri identificate la grupele unde s-a dispus suspendarea este de 3-4 situaţii’”, precizează IŞMB.

Potrivit sursei citate, nicio unitate nu este închisă integral din cauza virusului gripal, scrie Agerpres.


Primarul General, Gabriela Firea: „Am primit la Primăria Capitalei o serie de mesaje prin care ni se cere insistent să întrerupem cursurile la școli și să închidem grădinițele în această perioadă. Informez populația că primarul general și primăriile de sector nu pot dispune suspendarea cursurilor la unitățile de învățământ, pentru că nu au astfel de atribuții. Fiind vorba despre o situație care ține de sănătatea elevilor, decizia o ia Ministerul Sănătății în colaborare cu Ministerul Educației și o comunică primăriilor prin intermediul direcțiilor de sănătate publică și a inspectoratelor școlare; suntem în permanentă legătură cu aceste instituții, pentru a aplica recomandările privind norma de conduită în funcție de evoluția evenimentelor, precum și cu Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Subliniez că nu a fost declarată stare de epidemie la nivelul Capitalei. Numărul de cazuri de îmbolnăviri a crescut ușor în ultima săptămână, de aceea am convocat comandament de urgență pentru a mă asigura că avem o colaborare bună cu primăriile de sector, care au în administrare unitățile de învățământ și că luăm toate măsurile necesare pentru a asigura prevenția, tocmai ca să diminuăm cât mai mult posibilitatea de a ajunge la epidemie de gripă în Capitală.