Evenimentul Zilei > Social > Se deschide un nou punct vamal în România
Se deschide un nou punct vamal în România

Se deschide un nou punct vamal în România

Un nou punct de trecere a frontierei și, implicit un nou punct vamal au fost puse pe hartă. Acestea se găsesc în sud-vestul țării.

Guvernul României a aprobat săptămâna aceasta, deschiderea unui nou punct internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe, la Moldova Nouă – Golubac​.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRAP), Guvernul a aprobat, marţi, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri şi transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac şi pietonal, între localităţile Moldova Nouă (România) şi Golubac (Republica Serbia) şi a punctului vamal.

Proiectul în valoare de peste 2,3 milioane de euro,  a fost finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă (România) şi cu municipalităţile Veliko Gradiste și Golubac (Republica Serbia). Lucările de amenajare a punctuluid e frontieră au început în 2011. Trecerea efectivă se va face cu bacul, zilnic între orele 6,00 și 20,00. Bacul Baziaș 4 are posibilitatea să treacă, la un drum, 23 de autoturisme și 50 de călători.

Foto: reper24.ro

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: