Se deschide o nouă fabrică în România. Se vor produce produse militare

Se deschide o nouă fabrică în România. Se vor produce produse militare sursa foto: captura video forces news

O companie britanică, cu experiență în domeniul spațial și al apărării, a încheiat un parteneriat cu firma românească Bluespace Technology pentru a deschide o fabrică în România.

Se deschide o nouă fabrică în România. Se va produce armament

Marshall, o companie britanică, și producătorul român Bluespace Technology, își propun să dezvolte rapid un prototip pentru o soluție militară containerizată și să exploreze posibilitatea înființării unei unități de producție în România.

Conform unui comunicat, Marshall a semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) cu Bluespace Technology, prin care vor explora oportunități de parteneriat pentru proiectarea, dezvoltarea și integrarea capacităților de ecranare electromagnetică și TEMPEST în soluții containerizate. Acordul a fost semnat luni, în cadrul Expoziției Internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA), desfășurată la București.

fabrica

Sursă foto: Pixabay

Produse pentru clienți militari

Documentul acoperă domeniile în care capabilitățile, produsele și serviciile celor două companii se completează reciproc și unde concentrarea lor în domeniul apărării și al afacerilor poate fi extinsă împreună, pentru a oferi soluții complete clienților militari.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem încântaţi de această nouă relaţie cu Bluespace Technology. Susţine valorile noastre fundamentale de a construi parteneriate bazate pe încredere, fiabilitate şi cooperare cu organizaţii care pot aduce diversitate unui proiect şi a căror expertiză completează propria noastră expertiză. Semnarea acestui memorandum semnifică angajamentul nostru de a colabora îndeaproape cu părţile interesate din România pentru a înţelege nevoile lor, asigurând că investiţiile noastre susţin creşterea locurilor de muncă, dezvoltarea expertizei, construirea lanţurilor locale de aprovizionare şi creşterea exporturilor", a declarat Lee Doherty MBE MA, director de Vânzări Marshall pentru Europa.

Noua fabrică va dezvolta noi prototipuri

Planurile celor două companii includ dezvoltarea rapidă a unui prototip pentru o soluție militară containerizată și discuții privind posibilitatea de a înființa o fabrică în România.

„Astăzi începe o călătorie colaborativă între Bluespace Technology şi Marshall. Suntem mai mult decât entuziasmaţi să oficializăm acest parteneriat şi să împărtăşim know-how-ul nostru românesc pentru a atinge obiective comune şi a avea un impact pozitiv în industrie", a declarat Constantin Pintilie, directorul general al Bluespace Technology.

Marshall are o gamă variată de activități în diferite sectoare, printre care se numără industria aerospatială și de apărare, distribuția controlată termică, servicii și formare profesională, precum și investiții imobiliare.

Cu o prezență tot mai extinsă în Marea Britanie, Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu, Marshall are în prezent aproximativ 2.000 de angajați.