Organizația este o comunitate de experți din întreaga lume selectați pe baza rezultatelor remarcabile din cariera academică și profesională care și-a propus să schimbe modul cum relaționează parlamentarii români cu societatea și să limiteze privilegiile pe care deputații și senatorii și le acordă singuri. În acest sens Fundația CAESAR a propus câteva modificări la statul parlamentarului din România.

Proiectul este denumit "i74 – Parlament pentru cetățeni!" și a fost lansat vineri. Se bazează pe un articol din Constituție care le permite cetățenilor să inițieze legi dacă sunt în număr de cel puțin 100.000. Reprezentanții fundației cred că a venit timpul să avem un Parlament pentru cetățeni, nu pentru politicieni, ca până acum. Pentru detalii suplimentare puteți intra pe i74.ro.

Inițiativa legislativă ar urma să aducă transparență, prin voturi la vedere, accesibile tuturor cetățenilor; seriozitate: fiecare absență nemotivată să fie sancționată cu 1% din salariu; responsabilitate: decontările pe baza declarațiilor pe proprie răspundere nu vor mai fi permise, va fi nevoie de documente justificative.

Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) este o comunitate de experți, un laborator de idei și o platformă de acțiune civică pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României.