Evenimentul Zilei > Politica > Se ascut cuțitele în coaliția PSD-ALDE. Dancilă a lipsit de la marea întâlnire cu Tăriceanu
Se ascut cuțitele în coaliția PSD-ALDE. Dancilă a lipsit de la marea întâlnire cu Tăriceanu

Se ascut cuțitele în coaliția PSD-ALDE. Dancilă a lipsit de la marea întâlnire cu Tăriceanu

Varujan Vosganian a dezvăluit că premierul României, Viorica Dăncilă, a absentat de la ședința de coaliție. Aceasta a lipsit în contextul în care ALDE a dat un ultimatum PSD-ului săptămâna trecută.

„Astazi, 19 august 2019, trebuia sa aiba loc o intalnire a coalitiei, avand ca tema raspunsul PSD fata de pozitia ALDE privind masurile ce trebuie luate in vederea restartarii actului de guvernare.
Dat fiind ca doamna Viorica Dancila, presedintele PSD si prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat.
Asteptam ca, odata cu reprogramarea intalnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul sa ne prezinte cu claritate care este, intre relansare si supravietuire, optiunea sa in privinta activitatii Guvernului”, a scris pe Facebook Varujan Vosganian, purtătorul de cuvant al ALDE.

Astfel, discuția la care au participat Mihai Fifor și Eugen Teodorovici a avut loc fără premier, care ar fi anunțat în ultimul moment că nu ajunge, invocând probleme de sănătate.

 

“Am avut astazi o noua sedinta a Coalitiei PSD-ALDE, o discutie productiva pe care o vom continua zilele urmatoare in aceeasi formula. Relatiile in interiorul aliantei sunt stabile si functionale. Ne-am asumat impreuna un program de guvernare si suntem si astazi la fel de hotarati sa il ducem la bun sfarsit. Contextul politic nu afecteaza aceasta asumare comuna si nu ne abate de la scopul nostru de a continua reformele incepute si a implementa toate proiectele ce sunt parte a viziunii noastre pentru Romania”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

 

Potrivit unor surse citate de Antena 3, deputatul ALDE Andrei Gerea a afirmat că PSD este un partid duplicitar întrucât negociază cu alte formațiuni politice.