Evenimentul Zilei > Sport > Scoţienii de la Rangers se tem de Nicolae Stanciu: „Trebuie să stea cu ochii pe el”
Scoţienii de la Rangers se tem de Nicolae Stanciu: „Trebuie să stea cu ochii pe el”

Scoţienii de la Rangers se tem de Nicolae Stanciu: „Trebuie să stea cu ochii pe el”

Forma bună prin care trece jucătorul ofensiv român al Slaviei Praga îi pune în gardă pe scoţieni, înainte de returul din această seară, de pe „Ibrox Stadium”.

Scoţienii de la Rangers se tem de Nicolae Stanciu.

Nicolae Stanciu a atras toate privirile scoţienilor după reuşita sa spectaculoasă din prima manşă a dublei cu Glasgow Rangers, iar presa din Scoţia îi cere lui Steven Gerrard să-i aplice un tratament special fotbalistului în vârstă de 27 de ani.

Britanicii se tem de execuţiile tehnice ale lui Stanciu şi de acţiunile în viteză declanşate de acesta în flancul stâng. Jurnaliştii din Scoţia cred că Rangers trebuie să adopte o tactică specială pentru a-l opri pe jucătorul originar din judeţul Alba, pe care îl văd drept principalul pericol pentru poarta păzită de veteranul Alan McGregor.

„Mijlocaşul ofensiv Nicolae Stanciu, care este anunţat titular, va fi unul dintre jucătorii pe care Rangers trebuie să stea cu ochii. Românul este într-o formă bună, a marcat şase goluri în ultimele patru meciuri în toate competiţiile, inclusiv cel din lovitura liberă genială din prima manşă cu scoţienii” au atras atenţia ziariştii de la publicaţia Sports Mole.

Stanciu, lăudat şi de Trpisovsky. Scoţienii de la Rangers se tem de Nicolae Stanciu

Antrenorul principal al Slaviei Praga, Jindrich Trpisovsky, recunoaşte, la rândul său, că Stanciu reprezintă o cheie importantă în jocul trupei din capitala Cehiei. Tehnicianul de 45 de ani laudă evoluţiile românului din ultima perioadă şi afirmă că aceste este mult peste media campionatului ceh.

„Trebuie să apreciem faptul că un fotbalist precum Nico Stanciu joacă în campionatul din Cehia. Este un jucător extraordinar pentru standardele noastre” a explicat Trpisovsky, după ce fotbalistul crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia şi-a trecut de două ori numele pe lista marcatorilor, în ultima etapă.

Stanciu crede în calificare

Deşi Slavia nu a înregistrat decât o remiză în meciul tur cu noua campioană a Scoţiei, Stanciu e convins că alb – roşiii au şanse mari să întoarcă rezultatul în deplasarea de pe „Ibrox Stadium”. Internaţionalul român nu se aşteaptă la mari suprize în jocul lui Rangers şi spune răspicat că Slavia are forţa de a se califica în sferturile de finală ale Europa League.

„Nu sunt mulţumit deloc de rezultatul pe care l-am obţinut în meciul tur. 1 – 1 pe teren propriu nu e suficient, dar acum mergem să înscriem în Scoţia. Rangers nu ne-a surprins cu nimic. Ştiam totul despre jocul scoţienilor, iar, în prima repriză, am fost singura echipă de pe teren. Ne-am creat o sumedenie de ocazii şi am primit, în schimb, un gol stupid” a analizat Stanciu desfăşurarea primei manşe.