Evenimentul Zilei > Actualitate > Școlile din România, la un pas de a fi închise! Orban face anunțul zilei: Vom lua măsurile legale
Școlile din România, la un pas de a fi închise! Orban face anunțul zilei: Vom lua măsurile legale

Școlile din România, la un pas de a fi închise! Orban face anunțul zilei: Vom lua măsurile legale

Premierul Ludovic Orban a anunţat că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a discutat, luni dimineaţă, cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a decide numărul de zile în care cursurile să se desfăşoare online în contextul pregătirii secţiilor de vot pentru alegerile locale.

Alegerile locale schimbă programul școlar, iar discuțiile sunt în plină desfășurare. Evenimentul electoral va avea loc la finalul aceste săptămâni, duminică, 27 septembrie.

Se fac diverse analize

„Doamna ministru a făcut consultări. Chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a analiza împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale care sunt implicaţi în pregătirea alegerilor care să fie perioada în care nu să se suspende cursurile, ci să fie organizate online, astfel încât încât să poată fi pregătite localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi după ziua votului să se poată să se efectueze operaţiunile de pregătire a claselor care funcţionează ca localuri pentru secţiile de votare pentru revenirea copiilor la şcoală”, a declarat premierul României.

„Marea majoritate a dascălilor se adaptează”

Ludovic Orban a discutat și despre profesorii cărora predarea on-line nu li se pare o metodă eficientă de învățământ și refuză să aplice această metodă de avarie, luată din cauza pandemiei de coronavirus.


News Alert. Elevii și părinții, supuși unui nou șoc. Toate școlile, în scenariu roșu

Exploziv! Fără măști la școală, în România! Decizia e luată, luni ar putea veni anunțul oficial


„Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. (…) Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. (…) Din punctul meu de vedere, nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar astfel de cazuri individuale vom lua măsuri legale, dar marea majoritate a dascălilor se adaptează, evoluează şi îşi realizează misiunea pe care o au, cea de a educa copiii, de a le trimite cunoştinţele în cadrul diferitelor materii”, a mai afirmat prim-ministrul.