Scolari, antrenor la Chelsea

Scolari, antrenor la Chelsea

Luiz Felipe Scolari, actualul selecţioner al Portugaliei, va prelua, de la 1 iulie, postul de antrenor principal al echipei Chelsea Londra, conform unui comunicat al grupării din Premier League postat pe site-ul clubului chelseafc.com.

Brazilianul Scolari îl va înlocui la Chelsea pe Avram Grant, care a fost demis în luna mai, la doar opt luni după ce preluase conducerea echipei de la Jose Mourinho.

"Chealsea FC este încântată să confirme că Luiz Felipe Scolari va fi noul manager al clubului, începând cu 1 iulie 2008", anunţa comunicatul eliberat de clubul din capitala Angliei.

În acest moment, echipa Portugaliei, sub comanda lui Scolari, este prima "naţională" calificată în sferturile de finală ale Euro 2008, obţinând două victorii din tot atâtea meciuri, cu Turcia (2-0) şi Cehia (3-1).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Din respect pentru rolul său actual de antrenor al echipei naţionale a Portugaliei, şi pentru a nu afecta munca sa, Chelsea FC sau Felipe nu vor face nici un comentariu despre noul său angajament până la începerea efectivă a colaborării", a comunicat clubul englez. Oficialii Federaţiei Potugheze de Fotbal nu au comentat mutarea brazilianului la Chelsea.

Scolari, în vârstă de 59 de ani, a fost antrenorul Braziliei în 2002, când "Seleção" a obţinut cel de-al cincilea titlu mondial. La conducerea echipei naţionale a Portugaliei, Scolari a condus echipa în finala Campionatului European din 2004, pierdută cu Grecia, şi în finala mică a Campionatului Mondial din 2006, pierdută în faţa "naţionalei" Germaniei.

Luiz Felipe Scolari nu a mai antrenat până acum o echipă de club din Europa, însă a triumfat în Cupa Libertadores cu brazilienii de la Gremio Porto Alegre.