Deschiderea școlilor discutată la Cotroceni. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Deschiderea școlilor discutată la Cotroceni. Anunțul  făcut de Raluca Turcan

Deși nimeni nu spune nimic legat de începerea școlii, față în față, de pe margine Raluca Turcan a făcut un anunț interesant.

Deschiderea școlilor discutată la Cotroceni. Raluca Turca a anunțat prelungirea unor măsuri care îi ajută pe părinți. Cei care aleg să rămână acasă pentru a se putea ocupa de copiii lor,  vor primi în continuare beneficii financiare.

Aceste beneficii se referă la plata indemnizației de 75 la sută din salariu, plătit de Guvern, pe care părinții îl vor primi dacă vor sta acasă. Această prevedere a funcționat și până în prezent, ea fiind prelungită pentru o perioadă nedefinită.

„Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinți să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire va continua. Totul este pentru supravegherea copiilor acasă”, a afirmat Turcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plata acestei indemnizații va fi acordată și părinților care vor rămâne acasă dacă au copiii bolnavi.

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor. Sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a spus aceasta.

Se discută despre redeschiderea școlilor

Președintele Iohannis anunța deschiderea școlilor, de pe data de 8 februarie 2021, începând cu semestrul doi. Acum lucrurile nu mai sunt așa de clare, sens în care președintele a convocat o ședință pe această temă.

După ce noua tulpină a coronavirusului se extinde și în România, autoritățile nu mai sunt așa de sigure că vor deschide școlile. Și asta și pentru că în Europa, toate țările civilizate au anunțat în ultimele zile că au înăsprit măsurile anti Covid 19.

Deschiderea școlilor discutată la Cotroceni. La ședința vor participa premierul Florin Cîțu, dar și miniștrii Sănătății și cel de Interne. Subiectul ședinței este redeschiderea școlilor.

Deschiderea școlilor discutată la Cotroceni

La ședința de la Palatul Cotroceni, care va avea loc marți, de la ora 15, va participa și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. De altfel, demnitarul nu mai este sigur că școlile se vor deschide.

„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului. Cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai vorbit și despre învăţământul hibrid, atât online, cât și fizic. Acest sistem se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.