Victor Costache, fost ministru al Sănătății, revine în Guvern. El va lucra în Executivul condus de Guvern și va ocupa funcția de consilier onorific al premierului. Decizia de numire a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Victor Costache a devenit cunoscut marelui public anul trecut. El conducea ministerul Sănătății în perioada în care pandemia de coronavirus își arăta colții în toată lumea. La finalul lunii, martie, după apariția primelor cazuri și în țara noastră, Costache și-a dat demisia din funcție.

Vorbe cu tâlc: „Miniștrii rareori demisionează”

Apoi, locul său a fost luat de Nelu Tătaru, cel care a rezistat în funcție până la încheierea mandatului Guvernului condus de Ludovic Orban.

„Ştiţi foarte bine că miniştrii rareori demisionează şi ştiţi că sunt un luptător, un medic care a depus un jurământ. Niciodată nu am abandonat şi nu abandonez. Demisiile, nu vreau să intru în detaliu, demisiile miniştrilor sunt într-un anumit fel, o anumită procedură să spunem.

Fost ministru al Sănătății, Victor Costache anunța că va rămâne în prima linie

Vreau să vă spun că am rămas în linia întâi. Voi ajuta echipa ministerului Sănătăţii deoarece suntem în plină criză. Voi rămâne lângă ei cât de mult vor dori cei care conduc în momentul de faţă ministerul Sănătăţii. Am reuşit săptămânile acestea să elaborăm un proiect complex, un plan foarte organizat şi foarte bine structurat de reacţii a spitalelor împotriva acestui flagel. Un centru de comandă care poate pentru prima oară în istoria ministerului Sănătăţii să gereze resursele şi logistica şi de asemeni rămân în prima linie şi alături de pacienţii mei. Deci voi rămâne în prima linie”. Explica Victor Costache plecarea din fruntea Ministerului Sănătății.

Se pare că el nu a vrut să demisioneze la acea vreme, dar cel care i-a forțat mâna și l-a împins către acest gest a fost premierul Ludovic Orban.