Evenimentul Zilei > Social > Dr. Victor Costache demisionează. „Raportul de muncă se va încheia de la 1 mai”
Dr. Victor Costache demisionează. „Raportul de muncă se va încheia de la 1 mai”

Dr. Victor Costache demisionează. „Raportul de muncă se va încheia de la 1 mai”

Medicul Victor Costache, fost ministru al Sănătății, a luat decizia de a-și da demisia de la conducerea Spitalului European Polisano.

Anunțul a fost făcut, vineri dimineață, de către dr. Paul Jurgen Porr, directorul medical al instituției.

„Domnul doctor Costache a ales să-și continue activitatea în alt spital, raportul de muncă pe care îl va avea cu noi se va încheia de la 1 mai”, a declarat Porr.

Potrivit doctorului Porr, programele pe care spitalul sibian le avea pe zona de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică vor continua și după plecarea fostului ministru.

„Continuăm toate programele, vom derula în continuare și proiectele pe care le aveam pe chirurgie cardiovasculară cu alți doctori, din țară și străinătate”, a precizat Porr.

În acest context, omul de afaceri Mihai Miron, care deține Spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov, a confirmat mutarea doctorului Costache la acest spital

„De luna viitoare, chirurgul Victor Costache va avea un contract individual de muncă în spital”, a declarat Mihai Miron.

Acesta a precizat că spitalul brașovean a achiziționat un aparat de biologie moleculară, astfel încât toți pacienţii veniţi aici sunt testați, iar pentru bolnavii internaţi se va face şi CT toracic, pentru a avea certitudinea că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Costul efectiv al unui test pentru COVID-19 în Spitalul privat „Sf. Constantin” este de 200 de lei, Mihai Miron precizând că prețul e suportat de spital, pacientul urmând să  achite doar celelalte prestaţii medicale, potrivit turnulsfatului.ro