Evenimentul Zilei > Social > Școala groazei la Arad! Alți 11 copii, la spital. De ce s-a deschis școala otrăvită?!
Școala groazei la Arad! Alți 11 copii, la spital. De ce s-a deschis școala otrăvită?!

Școala groazei la Arad! Alți 11 copii, la spital. De ce s-a deschis școala otrăvită?!

Sunt din nou mari probleme la școala din Arad unde mai mulți copii s-au intoxicat în urma unei deratizări.

Cel puțin 11 copii au ajuns, luni, la spital, cu simptome de intoxicație, după ce Liceul German ”Adam Muller Guttenbrunn” a fost redeschis. Doi dintre ei au rămas internați.

În urma schimbului de informații cu Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad, inspectorul șef a ordonat trimiterea echipajului de cercetare chimică, biologică, axiologică si nucleară pentru efectuarea unor măsurători la liceul teoretic Adam Muller Gutenbrun – au declarat reprezentantii ISU Arad.

Autoritățile au decis suspendarea cursurilor timp de o săptămână, iar azi, când elevii au revenit la cursuri, problemele au reapărut. 

Unitatea de învățământ fusese închisă săptămâna trecută în urma problemelor legate de acțiunile de dezinsecție și deratizare efectuate aici.

Una din substanțele folosite în timpul dezinsecției la acel liceu este interzisă în România din primăvara anului trecut. Mai mult, aceasta a fost amestecată cu o alta, deși acest lucru e interzis. Și peste toate, deși recomandările sunt de a folosi o concentrație de 0,1 – 0,5% a substanțelor, la Arad concentrația a fost de 2%. Adică de 25 de ori mai mare.

Declarații incendiare vin din partea șefului Direcției de Sănătate Publică Arad. „Conform procesului verbal de intervenție, s-a folosi o concentrație mult mai mare decât cea recomandată, în cazul celor două substanțe lichide, respectiv de 2%. În plus, ele au și fost amestecate, așa cum scrie în document. Probabil, au făcut acest lucru pentru a termina mai repede. Nu e recomandat amestecul”, a declarat pentru Evz.ro Constantin Cătană, directorul DSP Arad.

Exclusiv. „Blocul morții”, episodul 2. Substanță interzisă la Liceul din Arad!

Exclusiv. Viețile a 40 de copii, în pericol! Detalii șocante. Se repetă „blocul morții”?

Alertă la școală! Aproape 20 de elevi au ajuns la spital cu intoxicație în urma unei dezinsecții