Școala, care ar trebui să aibă sediul în Manchester, va găzdui la început 40 de elevi din zonă, oferind în plus cursuri pentru alți 20 de elevi care vor dori să-și completeze studiile.

„Este o măsură vitală”, a declarat Amelia Lee, director strategic al organizației de tineret LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) din North West, inițiatoarea proiectului:

„În ciuda legilor care pretind că protejează persoanele homosexuale de hărțuire homofobică, adevărul este că în școli mai ales aceasta este încă foarte obișnuită și îi face pe tineri să se simtă izolați și alienați, ceea ce îi face să absenteze de la cursuri și, în cazurile cele mai grave, îi împinge la sinucidere.”

În septembrie anul trecut, Elizabeth Lowe, de 14 ani, s-a spânzurat într-un parc din Manchester pentru că i-a fost teamă să le spună părinților că este lesbiană.

Școala va fi creată special pentru elevii homosexuali, dar va fi deschisă și altor copii, inclusiv mame minore sau tineri cu probleme mentale. „Va fi o școală inclusiv pentru homosexuali, nu exclusiv”, a declarat Amelia Lee.

Te-ar putea interesa și: