Evenimentul Zilei > Sport > Schimbări radicale în tenis. Ce se va întâmpla cu turneul de la Montreal
Schimbări radicale în tenis. Ce se va întâmpla cu turneul de la Montreal

Schimbări radicale în tenis. Ce se va întâmpla cu turneul de la Montreal

Eugene Laiperre, directorul turneului de tenis de la Montreal a afirmat, vineri seară, că acesta urmează să fie amânat până în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

În mod normal, turneul ar fi trebuit să aibă loc în perioada 10-16 august în acest an.

Guvernul provinciei Quebec a cerut anularea evenimentelor sportive şi culturale până la sfârşitul lunii august, iar în aceaste condiţii organizatorilor Rogers Cup nu le-a rămas altă soluţie decât să amâne competiţia din cadrul circuitului WTA.

„Pentru moment cred că (amânarea pentru anul viitor) este scenariul care are cele mai multe şanse să se realizeze, însă vom vedea după ce vom analiza toate celelalte opţiuni posibile”, a declarat vineri seara directorul turneului de la Montreal, Eugene Laiperre.

Ca urmare a desfăşurării succesive a Openului Statelor Unite (31 august – 13 septembrie) şi a turneului de la Roland Garros, amânat pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie, din cauza pandemiei de Covid-19, este „foarte dificilă” reprogramarea Rogers Cup în această toamnă, a recunoscut Lapierre.

„Evenimentul trebuie să fie amânat. Este tot ceea ce putem spune pentru moment”, a adăugat oficialul canadian, asigurând însă că o decizie oficială va fi anunţată foarte repede..

Turneul Rogers Cup se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, fiecare dintre cele două oraşe canadiene găzduind pe rând un turneu WTA şi altul ATP. Ediţia de anul trecut a competiţiei feminine avut loc la Toronto şi a fost câştigată de Bianca Andreescu, care a învins-o în finală pe Serena Williams, potrivit agerpres.ro