Schimbări majore pentru pasionații de jocuri pe Xbox. Jocurile se vor juca în cloud

Schimbări majore pentru pasionații de jocuri pe Xbox. Jocurile se vor juca în cloud Jocuri video. Sursa foto: dreamstime.com

Împătimiții jocurilor video pe Xbox vor avea parte de câteva noutăți. Compania americană Microsoft a semnat un parteneriat pe zece ani cu spaniolii de la Nware. Astfel, în urma acordului, vor întări foarte mult segmentul de jocuri „în cloud”.

”Deşi este încă devreme pentru segmentul de cloud în curs de dezvoltare în domeniul jocurilor, acest nou parteneriat, combinat cu celelalte angajamente recente ale noastre, vor face ca jocurile mai populare să fie disponibile pe mai multe servicii de streaming de jocuri în cloud decât sunt în prezent”, a declarat Brad Smith, preşedintele Microsoft, citat de Reuters.

Producătorul de console Xbox, care intenţionează să conteste decizia CMA, a semnat acorduri similare cu proprietarii de platforme de streaming, inclusiv Valve Corp, Nvidia şi Boosteroid.

Parteneriat pe 10 ani între Microsoft și Nware

Microsoft a semnat un acord pe 10 ani cu compania Nware pentru a aduce jocuri video pentru Xbox şi ale Activision Blizzard pe platforma spaniolă de jocuri în cloud, la câteva zile după ce Marea Britanie a blocat preluarea de 69 de miliarde de dolari a creatorul jocului Call of Duty, informează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parteneriatul între cei doi giganți ai tehnologiei marchează cel mai recent efort al Microsoft de a atenua temerile că achiziţia Activision ar împiedica concurenţa în jocurile în cloud, motiv invocat de Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie (CMA) pentru a se opune prin veto la cea mai mare preluare din domeniul jocurilor video.

Jocul Call of Duty se va juca și pe Nintendo

Microsoft a oferit Sony, un oponent vocal al acordului dintre cele două companii, o licenţă ”Call of Duty” pe zece ani, în conformitate cu un acord de a aduce franciza de mai multe miliarde de dolari pe Nintendo Switch.

În decizia sa de miercuri, CMA a declarat că Microsoft are aproximativ 60%-70% din serviciile globale de jocuri în cloud, precum şi avantaje competitive, inclusiv deţinerea Xbox, sistemul de operare pentru PC Windows şi furnizorul de cloud Azure.

Acordul trebuie aprobat de Uniunea Europeană

Acordul cu Activision este primul acord care implică o companie mare de tehnologie pe care autoritatea de reglementare l-a blocat.

Uniunea Europeană va decide asupra acordului până pe 22 mai. Comisia Federală pentru Comerţ din SUA încearcă, de asemenea, să-l blocheze.