Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări majore în fotbalul românesc. Reglementări care păreau imposibile
Schimbări majore în fotbalul românesc. Reglementări care păreau imposibile

Schimbări majore în fotbalul românesc. Reglementări care păreau imposibile

Până la finalul sezonului 2019/2020 echipele din primele două eşaloane vor putea efectua cinci înlocuiri într-un meci şi pe foaia de joc vor putea fi trecuţi 20 de jucători. Deciziile aparțin Comitetului de Urgenţă al FRF.

„Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competiţiile Liga 1 şi Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

De asemenea, s-a aprobat solicitarea de modificare a ROAF formulată de FC CFR 1907 CLUJ şi U Craiova 1948 CS, astfel: „Pentru sezonul competiţional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul naţional Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligaţia de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional”, se precizează pe site-ul FRF.

Propunerea LPF cu privire la înlocuirea în cuprinsul listelor A şi B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 şi nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora a fost aprobată astfel: „Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiţi cu alţi jucători în listele A şi B, oricând. Excepţia se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului”.