STB anunță că programul liniilor de tramvai 1 și 10 va fi prelungit pe toată durata nopții.

Tramvaiele 1 și 10 pot fi considerate „motorul” Capitalei, ambele având unele dintre cele mai lungi trasee, acestea traversând practic orașul dintr-un capăt în altul.

„Începând cu data de 01.06.2020, programul de funcționare a liniilor de tramvai 1 şi 10 va fi prelungit pe toată durata nopții.

De la aceeași dată, la secțiunea Trasee (http://www.stbsa.ro/v_trasee.php) vor fi publicate graficele de circulație actualizate.

Liniile 1 și 10 au un traseu circular, desfășurat pe Inelul Principal de Circulație din București, și reprezintă o parte dintre cele mai lungi și importante trasee de tramvai din Capitală”, se arată în comunicatul transmis de STB.

În contextul pandemiei de Coronavirus, STB le recomandă călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun să respecte normele de protecție și de distanțare impuse de autorități pe durata stării de alertă.

„Călătorii sunt rugaţi să respecte de asemenea şi noile reglementări privind distanţarea socială.

Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 metri.

Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar pe uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi”, se precizează în postarea STB.